Els aforaments dels actes esportius tornaran al 100% a partir del 4 de març, segons han acordat el Ministeri de Sanitat espanyol i les comunitats autònomes. Actualment els aforaments estan limitats al 75% en recintes exteriors i al 50% als interiors, a causa de la pandèmia de la covid. Segons fonts del Consell Interterritorial del Sistema de Salut, aquest acord ha estat adoptat davant de la positiva evolució de la pandèmia, amb una incidència acumulada pròxima als 1.000 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies. D'aquesta manera, els primers partits de futbol que ja comptaran amb aquesta condició són l'Elx-FC Barcelona de la jornada 27 de lliga, així com el València Basket-FC Barcelona del dia 5 de març. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat després del Consell Interterritorial que la xifra de morts per covid, que gira al voltant de 80 defuncions diàries, no permet abaixar la guàrdia. Tot i això, ha volgut destacar que "la letalitat està en el 0,9%, la xifra més baixa des que va començar la pandèmia".

Alemanya desescala

 

Mentrestant, el Govern alemany i els presidents dels lands han acordat aixecar la major part de les restriccions vinculades a la pandèmia en fases, des d'ara i fins al 20 de març, quan expiren les limitacions que ara estan en vigor. Durant la primavera es mantindran encara mesures com l'obligatorietat de portar mascareta en espais tancats i al transport públic, així com mantenir les distàncies de seguretat. "Després de dos llargs anys ens mereixem que les coses millorin i sembla que aquesta és la perspectiva que tenim al davant", ha afirmat el canceller Olaf Scholz en una roda de premsa a Berlín al final de la reunió.

El Regne Unit vol vacunar nens i nenes

 

Una situació similar es produeix a la Gran Bretanya. Les autoritats sanitàries del Regne Unit han decidit oferir la vacuna contra la covid-19 als nens i nenes d'entre cinc i 11 anys, però de manera "no urgent", segons ha informat el ministre de Sanitat, Sajid Javid. El ministre ha assegurat que ha acceptat el consell del Comitè Conjunt sobre Vacunació i Immunització (JCVI, amb les sigles en anglès) de fer aquest oferiment voluntari d'una vacunació amb dosis baixes als nens i nenes d'aquestes edats a Anglaterra. Escòcia i Gal·les, que decideixen sobre les qüestions sanitàries, també han anunciat aquesta mateixa mesura. Es calcula que prop de sis milions de nens entre cinc i 11 anys al Regne Unit podrien rebre una injecció de Pfizer a partir del mes d'abril.