L'atleta de Palamós Adel Mechaal ha aconseguit aquest dijous una impressionant classificació per a la final dels 1.500 metres en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, un èxit que ha provocat que el català es desfogués davant dels micròfons de Teledeporte, explicant com de malament ho ha passat les últimes setmanes per la malaltia de la seva mare, que es troba ingressada a l'Hospital de Girona, on està sent tractada de leucèmia.

Les emotives paraules de Mechaal

"Ha estat un any complicat, la meva mare ha hagut de veure la cursa des de l'hospital. Segueix encara allà, estem contents, ja que està molt millor, en les últimes anàlisis la leucèmia ha remès, està bastant bé. Esperem els possibles efectes secundaris de la quimioteràpia", ha explicat Mechaal.

"Això és gràcies a tots els metges que l'estan cuidant, fa més de 40 dies que la tracten genial. Moltíssimes gràcies. Jo aquest any no he competit perquè no tenia ni les ganes ni l'entusiasme de competir. És un tòpic, però t'adones que la salut és el primer i quan la salut d'un familiar teu, com és la mare, està en risc, tot passa a un segon terme. No tenia ganes d'entrenar ni de competir. La meva dona m'aixecava... soc aquí gràcies a la meva dona. Volia regalar alguna cosa a la meva mare i a tots els treballadors de l'Hospital de Girona que estan allà cada dia cuidant-la. Espero que a la final us pugui regalar un bon resultat", ha afegit.

Adel Mechaal EFE

Mechaal, a les semifinals dels 1.500 metres / EFE

Mechaal i la seva enorme estima per Catalunya

Nascut a El Jebha, Marroc, fa 30 anys, Adel Mechaal va arribar a Catalunya amb només 2 anys i ja de molt petit es va interessar per l'atletisme. La Federació espanyola, però, li va posar moltes traves perquè aconseguís nacionalitzar-se i competir sota la bandera espanyola, la qual cosa va provocar que Mechaal sempre s'hagi sentit més atret per Catalunya que per Espanya. Fa uns anys, de fet, va tenir problemes després de concedir una entrevista en la qual va afirmar que no li importaria competir sota la bandera catalana si arribés la independència.

Mechaal va ser acusat d'independentista, fins al punt d'haver de donar explicacions. "El que jo vaig dir al periodista textualment és que, en l'hipotètic cas que Catalunya s'independitzés, que no depèn de mi, jo tinc el domicili fiscal a Catalunya, per la qual cosa si això passés i si el Comitè Olímpic Internacional (COI) permetés competir sota una bandera catalana, per aquest fet de jo viure allà, no m'importaria competir per Catalunya", va explicar en una entrevista al diari 20 Minutos.

Després d'un temps parat per la malaltia de la seva mare, l'atleta de Palamós va arribar a Tòquio en bona forma, després de proclamar-se bronze europeu en la prova dels 3.000 metres, encara que cal recordar que al Japó competeix en els 1500. De moment, ja és a la final.

 

Imatge principal: Adel Mechaal, després de completar les semifinals dels 1.500 metres / EFE