En el Barça estan realment satisfets amb Adama Traoré. Malgrat que la seva arribada no va generar massa expectació, i molts creien que anava a tenir un paper clarament residual, el cert és que ha sorprès tots, i ha tancat moltes boques. Perquè ha estat un futbolista molt important per a Xavi Hernández des del primer dia, i ha mostrat un rendiment increïble. Ha estat determinant i diferencial gràcies a la seva velocitat, la seva potència i el seu poder físic.

Per aquest motiu, com va confirmar Mateu Alemany en la seva presentació, els plans passen per retenir-lo més enllà del mes de juny, moment en què finalitza la seva cessió. És a dir, que tenen planejat exercir l'opció de compra de 30 milions d'euros que van pactar amb el seu club, el Wolverhampton Wanderers. Tanmateix, tot s'ha complicat, després que s'hagi revelat que amb prou feines hi ha diners a les arques, i superen el límit salarial permès per La Liga.

I el poc que tenen és per fer un fitxatge galàctic, sent Erling Braut Haaland l'elegit per Joan Laporta. Per això, des del Camp Nou oferien a l'entitat anglesa un mètode de pagament alternatiu, que consistia en un intercanvi de peces. Com molts ja es podien imaginar, l'altre protagonista implicat seria un Francisco Trincao que l'estiu passat va canviar el conjunt blaugrana per anar-se'n al Molineux Stadium. I era una opció que semblava bastant probable.

Encara que tot ha canviat en les últimes setmanes. Perquè l'ex del Sporting de Braga ha passat de ser un habitual en les alineacions de Bruno Lage, a desaparèixer per complet del mapa. Gairebé no està tenint minuts, i això ha fet que els 'Wolves' meditin seriosament la idea de desfer-se d'ell, ja que han perdut l'interès a quedar-se'l en propietat. Això ha trastocat els plans del Barça, que ara hauran de resoldre dos problemes.

francisco trincao wolverhampton wolves europa press

Francisco Trincao/ Europa Press

El primer serà trobar la fórmula per poder firmar Adama sense haver de pagar absolutament res com a compensació. I el segon serà aconseguir un comprador per a l'internacional portuguès, el valor de mercat del qual ha caigut en picat.

Xavi es mostra pessimista

Xavi confia que Laporta pugui fer un miracle, i aconseguir quedar-se amb Traoré, que considera important en el seu projecte. Però el de Terrassa és conscient que això no serà gens senzill, i per aquest motiu, prefereix no fer-se massa il·lusions, per després emportar-se una gran decepció. L'hispanomalià, per la seva part, ja ha deixat molt clars quins són els seus plans de futur, i aquests passen per quedar-se en el Barça.

xavi hernandez barca efe

Xavi Hernández/ EFE

És molt feliç per haver pogut tornar a casa, després de molts anys en la Premier League, i no vol anar-se'n per res de món.

Però pot veure's obligat a això.