Totes les etapes arriben a un final, i la de Leo Messi en el Barça, desgraciadament, va ser abans del que tots esperaven. Perquè confiaven que pogués retirar-se allà, i que encara pogués aguantar diverses temporades més, però lamentablement no van poder arribar a un acord per a la seva renovació, i va acabar anant-se l'estiu passat, amb direcció al Paris Saint-Germain. Just es compleix un any d'això, i encara és un trauma per a tota l'afició.

Encara que Joan Laporta hagi incorporat a una gran quantitat de galàctics aquest mercat, com Robert Lewandowski, Raphinha i Jules Koundé, continuen sense poder oblidar-se de l'astre argentí. De fet, ja s'està parlant de la seva possible tornada el pròxim estiu, moment en el qual finalitza el seu contracte en el Parc dels Prínceps. Xavi Hernández no té cap tipus de dubte que encara és un jugador molt aprofitable, i que seria una gran notícia.

I en aquell mateix precís instant, en el Camp Nou poden acomiadar-se d'una altra llegenda. És més, està confirmat que ho faran, ja que Sergio Busquets ja ha avisat que no té intenció en prolongar el seu vincle, i allargar més la seva estança a La Liga Santander. Considera que ha arribat el moment de dir adeu, i ho farà després d'aquesta campanya, en la qual confia a poder aixecar algun títol, i així tenir l'oportunitat d'acomiadar-se amb magnificència.

Però en el Barça ja estan avisats, i hauran d'iniciar la recerca d'un substitut de garanties per a l'internacional espanyol com més aviat millor. Una missió que no sembla per a res senzilla, a causa que estem parlant d'un dels millors centrecampistes que hi ha hagut mai en la història. El seu palmarès així ho acredita, i als seus 34 anys continua sent considerat com una peça clau. Pocs poden presumir d'haver estat titular indiscutible en un equip tan exigent durant més d'una dècada, de forma ininterrompuda.

sergio busquets fc barcelona europa press
Sergio Busquets/ Europa Press

A més, també és el capità de la plantilla i de la selecció espanyola, amb la qual participarà en el Mundial de Qatar, que serà la seva última gran cita amb 'la Roja'. Luis Enrique també ho sap.

Busquets rebutja baixar-se el sou

No s'han revelat tots els detalls sobre la sortida de Busquets en 12 mesos, però diversos mitjans avisen que s'amaga un secret inconfessable darrere d'això. I és que Laporta li va demanar que s'abaixés el sou per poder arribar a un acord i allargar la durada del seu contracte, una petició que va ser denegada.

El de Badia del Vallés prefereix abandonar el Barça el 2023, abans que renunciar a un sol euro.