L'Atlètic de Madrid es frega les mans amb el bon rendiment de Joao Félix. Perquè ja no sabien què fer amb el guanyador del Golden Boy l'any 2019, que s'havia convertit en un problema majúscul per a Diego Pablo Simeone. No entrava en els plans, i així va quedar demostrat durant les primeres jornades de La Liga EA Sports, en les quals no va tenir minuts, i va ser esbroncat i xiulat per la seva pròpia afició, causant una situació de màxima tensió.

La falta d'ofertes va provocar que Enrique Cerezo s'hagués de conformar amb deixar sortir al fitxatge més car de la història en l'entitat 'matalassera' a través d'un préstec, si bé pocs conjunts es van mostrar disposats a acollir-lo. Finalment, va ser el Barça el que es va atrevir a reclutar un jugador amb unes condicions tècniques sublims, però al qual ha acompanyat la polèmica al llarg de la seva carrera. I en les seves primeres setmanes ha aconseguit acabar amb els dubtes que hi havia entorn de la seva figura.

Perquè l'internacional portuguès ha convençut tots en el Camp Nou a base de gols i assistències. Ha tancat moltes boques, inclosa la d'un Xavi Hernández que no va demanar la seva arribada, i no el considerava necessari. Ara mateix, està en un moment de forma brutal, amb quatre dianes en els dos únics partits que ha estat titular, i sembla complicat que pugui perdre el seu lloc com titular. Però Joan Laporta té un problema molt greu.

I és que no va incloure una opció de compra al contracte de préstec que van pactar amb l'Atleti. És a dir, que per retenir Joao Félix en propietat, seria necessari negociar de nou amb la directiva blanc-i-vermella. I com és d'esperar, no el posaran gens senzill, i reclamaran una compensació econòmica important per deixar sortir a l'ex del Chelsea, del Benfica i del Porto. Concretament, ja l'han taxat en uns 80 milions d'euros.

No es conformaran amb menys, considerant que en el seu moment van pagar més de 120 'quilos' per treure'l de Lisboa. I en aquests moments, el Barça no pot permetre's realitzar aquest desemborsament.

L'interès per Joao Félix no deixa d'augmentar

El que està totalment descartat és que Joao Félix torni al Civitas Metropolitano, almenys mentrestant 'El Cholo' estigui a la banqueta. Però no serà complicat trobar un comprador en cas que mantingui aquest nivell, i ja han aparegut diversos clubs que s'han posat en contacte amb l'agent del crac de 23 anys, Jorge Mendes.

Jorge Mendes / Foto: EFE
Jorge Mendes/ Foto: EFE

L'Atleti pot fer un negoci rodó gràcies a la col·laboració del Barça.