L’Ajuntament de Barcelona ha multat l’FC Barcelona per fer les obres a l'Spotify Camp Nou fora d'horari, segons han informat aquest dimarts fonts municipals a Europa Press. En concret, el consistori ha tramitat dues multes per incompliment dels horaris de les obres de remodelació, segons ha avançat El Periódico i han confirmat les mateixes fonts. Des del consistori han explicat que dijous de la setmana passada, entre la mitjanit i la una de la matinada, es va fer una inspecció a les obres i "es va detectar activitat que no estava autoritzada". A l'agost també es van detectar feines fora de l'horari i, per aquest motiu, la Guàrdia Urbana ha tramitat les dues sancions que poden arribar als 300 euros cadascuna. Alhora, l'Ajuntament assegura que està treballant amb el FC Barcelona "per resoldre aquests incompliments" i en els propers dies convocarà els veïns per donar explicacions.

Les obres al futur estadi de l’FC Barcelona van començar amb la col·locació de la primera pedra el passat 29 de maig en un acte que va reunir sobre la gespa del Camp Nou el president del club, Joan Laporta; el president de 'Barça jugadors', Juan Manuel Asens; l'entrenador del primer equip, Xavi Hernández; el futbolista Sergio Busquets; l'exjugadora Melanie Serrano, i els infantils Jana Muro i Guiu Xuclà, que van dipositar amb la primera pedra una capsa de records amb una bandera del Barça, una senyera, exemplars de diaris, una samarreta, un braçalet de capità, una pilota i unes botes de futbol.

Les obres han comportat que els partits del primer equip es disputin a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, a Montjuïc, que s’ha hagut d’adequar a les necessitats del club blaugrana, ja que tant la Lliga com la UEFA exigeixen uns mínims a les instal·lacions dels estadis que el Lluís Companys no complia. Les obres de remodelació de l'Olímpic formen part de l'acord al qual van arribar l'Ajuntament de Barcelona en el que es va concretar que el primer equip del Barça disposarà de les instal·lacions de la ciutat des del mes d'agost del 2023 fins al mes de maig del 2024. A més, també es podrà utilitzar per a necessitats puntuals, a més d'entrenaments del primer equip del Barça femení. L’adequació del Lluís Companys ha suposat la modernització del terreny de joc, amb la renovació del sistema de drenatge, reg i tractament de l'aigua. A més, també s'ha adaptat a les dimensions necessàries establertes pel club. A més, ha calgut treballar en plans de mobilitat per assegurar l’accés dels aficionats els dies de partit.