Aquesta pot ser una temporada clau en el futur a mitjà termini del Reial Madrid. A nivell esportiu, el retorn del Mundial no ha estat gens bona, encadenant diverses actuacions molt fluixes que han culminat amb una nefasta final de la Supercopa d'Espanya contra el Barça (1-3). L'equip és molt lluny de la brillantor del passat curs, encara que en la segona part de temporada van pegar una accelerada increïble que els va permetre guanyar la Lliga i la Champions League. Aquesta és l'esperança que li queda al madridisme, encara que el panorama és molt pitjor ara.

Luka Modric i Karim Benzema ho tenen tot per quedar-se

Perquè, a més, amb la mirada posada en el futur a mitjà termini, hi ha fins a un total de set futbolistes que es troben a escassos cinc mesos que se'ls acabi el contracte i puguin abandonar el club com a agents lliures de cara a la pròxima temporada. No tots es troben en una situació igual. Els dos casos que menys preocupen a Florentino Pérez són els de Karim Benzema i Luka Modric. Ambdós són autèntiques llegendes del Reial Madrid, i fa anys que renoven any rere any, i res fa indicar que aquest any serà diferent.

Luka Modric Reial Madrid / Foto: Europa Press
Luka Modric, llegint del Reial Madrid que acaba contracte aquesta temporada / Foto: Europa Press

Però, per contra, els cinc restants estan en una situació molt diferent. El que es pot assemblar més als dos anteriors és Toni Kroos. També veterà com Benzema i Modric, el dubte més gran rau a si voldrà retirar-se o no. Sempre ha assegurat que no vol deixar-ho sent massa gran, i amb 33 anys existeix un risc real que el Reial Madrid perdi l'alemany sense poder fer res per evitar-ho. D'altra banda, Marco Asensio i Dani Ceballos semblen molt més fora que dins, en espera de si els arriba una oferta per part de Florentino Pérez.

S'intueixen moltes sortides a final de temporada al Reial Madrid

A més d'ells, Nacho Fernández pot sortir del club que ha defensat tota la seva vida. Després de molts anys sent l'etern comodí i jugant sempre a bon nivell, ara no té cap proposta en ferm per seguir, i el seu futur apunta a la Premier League, amb clubs apostant com el Wolverhampton de Julen Lopetegui, o a Itàlia, on el Milan ja li ha transmès l'interès. Finalment, el cas més clar de tots aquests set és el de Mariano Díaz.

Mariano Díaz escalfament Reial Madrid Europa Press
Mariano Díaz, etern suplent del Reial Madrid, se n'anirà a final de temporada / Foto: Europa Press

El davanter suplent de Benzema i dels altres nous que han anat passant per la Casa Blanca mai ha acceptat les múltiples ofertes que li han anat arribant en les últimes temporades per sortir a un club on pogués jugar més, però ja no podrà fer res per evitar que aquesta sigui la seva última temporada de blanc. Així doncs, amb diverses incògnites encara per resoldre's, Florentino Pérez té molta feina encara per fer.