Un dels maldecaps que va tenir l'última junta va ser trobar qui seria el substitut de Víctor Valdés. I el Barça es va endinsar a la Bundesliga, a Alemanya, per fitxar un jove Marc-André Ter Stegen que ja s'havia consolidat al Borussia Mönchengladbach. Tot i que al teutó va haver de lluitar amb Claudio Bravo per la titularitat, finalment el club va apostar per Ter Stegen, que ha protegit com ningú la porteria blaugrana des del 2014.

Després d'unes temporades en les quals el rendiment del porter alemany ha estat increïble, amb alguns alts i baixos, es va fent gran, i algun dia Joan Laporta o qui hi hagi a la presidència hauran de buscar-li un relleu. Amb 30 anys, Ter Stegen ha guanyat tots els títols amb els culers, i l'únic que li ha faltat és convertir-se en el porter menys golejat de la Lliga espanyola, tot i que aquest curs va pel bon camí.

Marc-André Ter Stegen Barça / Foto: FC Barcelona
Marc-André Ter Stegen, porter del Barça / Foto: FC Barcelona

Iñaki Peña, l'escollit: Toca renovar-lo

En perspectiva de futur, Laporta ja comença a treballar per buscar-li un substitut a Ter Stegen, i l'escollit és a casa. Segons Don Balon, el Barça té la intenció de renovar a Iñaki Peña i col·locar-li una clàusula de rescissió de 60 milions d'euros, tenint en compte que a l'alemany no li queden gaires cursos al màxim nivell. De fet, la citada font explica que els blaugrana han refusat ofertes que havien rebut de la Premier League per Peña, que la temporada passada va jugar cedit al Galatarsaray turc uns mesos.

La porteria del Camp Nou és una de les més exigents i complicades de protegir, però Laporta, Mateu Alemany i companyia confien amb algú com Iñaki Peña pel futur del club i, a diferència del que es va fer per Ter Stegen, els culers no faran una inversió fitxant un porter estranger, sinó que miraran a casa. Don Balon també destaca que el club té suficients motius per confiar en el porter valencià: és format a La Masia, domina el joc amb els peus (imprescindible per ser porter del Barça), és molt segur sota pals i controla el joc aeri. Per tot això, Xavi Hernández també el vol a la plantilla.

Iñaki Peña Sergio Roberto / Foto: @FCBarcelona_es
Iñaki Peña, porter del Barça, al costat de Sergio Roberto en un entrenament / Foto: @FCBarcelona_es

Una porteria molt exigent

L'afició blaugrana és de les més exigents del món i defensar els pals de la porteria del Camp Nou requereix un caràcter molt fort, ja que els porters han d'aguantar molta pressió. Però això no només passa al Barça, també en els grans clubs. El gran rendiment de Ter Stegen des que va arribar a Barcelona han fet oblidar a les directives que s'havia de buscar un substitut, però sembla que és una qüestió que no li preocupa gens a Laporta.

De moment, tot i que la seva presència amb el primer equip ha estat gairebé nul·la, Xavi també confia amb Iñaki Peña, que segurament tindrà minuts a la Copa del Rei. D'apostar pel valencià, que el seu contracte finalitza al 2023, els blaugrana mantindrien la idea de confiar en porters joves, com van fer en el seu moment amb Ter Stegen, Víctor Valdés o Pepe Reina.