El Barça és conscient que està vivint, probablement, l'última temporada de Sergio Busquets com a futbolista barcelonista. El capità està en la seva última temporada de contracte, i encara que està a la seva mà renovar o no un any més, és possible que decideixi donar un rumb a la seva carrera i acabar en la MLS, on l'Inter Miami ja l'espera amb els braços oberts. Encara que no pot descartar-se que finalment Busquets vulgui seguir, Xavi Hernández té molt clar que vol un o dos reforços en aquesta posició, i ja ha posat diversos noms a sobre de la taula.

Martín Zubimendi va renovar però manté la clàusula de 60 milions

Però n'hi ha un que està per sobre de tots, i és el de Martín Zubimendi, El migcampista de la Reial Societat agrada molt a l'entrenador blaugrana, i ja fa diversos mesos que Mateu Alemany el segueix molt de prop, un fet al que va reaccionar ràpidament el seu club, la Reial Societat. Perquè tot just fa unes setmanes Zubimendi i els txuri urdin van fer oficial la renovació del seu contracte fins a 2027, en una operació que demostra que per als donostiarres és un futbolista capital en el seu projecte a llarg termini.

Martin Zubimendi celebracion gol Girona Reial Societat / Foto: EFE
Martín Zubimendi celebra un gol amb la Reial Societat contra el Girona / Foto: EFE

No obstant, malgrat això, la clàusula de rescissió que es va estipular va ser la mateixa que hi havia anteriorment, i és de 60 milions, una xifra que, malgrat ser elevada, no és una cosa prohibitiva si se'l considera un diamant en brut en la posició de migcampista. Xavi Hernández és conscient que les limitacions econòmiques del Barça fan molt difícil un fitxatge així tret que hi hagi una sortida important, però li ha transmès a Mateu Alemany que és el migcampista que vol.

Trobar un relleu de Busquets serà gairebé impossible

Hi ha molts altres noms que semblen més accessibles i que també relegarien Busquets a un segon pla, sempre en cas que el de Badía acabés quedant-se. Jugadors com Rúben Neves, que vol sortir del Wolverhampton, o la dupla del Chelsea que formen Jorginho o N'Golo Kanté, ja que ambdós seran agents lliures el proper 30 de juny de 2023, són altres jugadors a tenir molt en compte. El Barça, a més, compta amb el recurs de Frenkie de Jong, que encara que se sent molt més còmode d'interior, ha jugat bé de migcentre.

Sergio Busquets derrotat Barça Bayern / Foto: EFE
Sergio Busquets pot estar en la seva última temporada al Barça / Foto: EFE

Però Xavi no vol haver de fer més experiments. Al Barça, aquest rol és clau, i Busquets ha jugat a un nivell altíssim durant moltíssims anys. Tant ha estat així que per a molts és el millor de la història en aquesta posició, i trobar algú que pugui fer menys dolorosa aquesta transició serà gairebé impossible.