El mercat estiuenc del Barça ha estat del tot frenètic. Tant en l'apartat d'entrades, amb fitxatges il·lusionants com Raphinha, Bellerín o Robert Lewandowski, però sobretot al capítol de sortides, on s'ha executat una neteja profunda de molts dels jugadors que no comptaven per a Xavi Hernández i els contractes dels quals suposaven una limitació econòmica evident.

El límit salarial tornarà a baixar la pròxima temporada

Amb l'activació de les quatre palanques econòmiques i el fet de poder desprendre's de molts jugadors, el límit salarial del Barça ha passat de ser de -144 milions a arribar fins als 650 en positiu. Un augment inaudit, però que no és sostenible. El mateix Javier Tebas, president de La Liga, l'òrgan gestor i que determina el límit salarial de cada equip, ja va dir que la temporada següent el Barça hauria de continuar rebaixant la seva massa salarial, ja que calculava que el límit baixaria fins a uns 400 milions d'euros.

De Jong Memphis EFE
Frenkie de Jong i Memphis Depay són dos dels jugadors que podrien sortir / Foto: EFE

És per això que al Camp Nou continuen treballant per desfer-se d'alguns d'aquests contractes, de dues formes diferents. La primera seria reduint dràsticament algun dels sous més elevats de la plantilla, encara que a diversos jugadors se'ls ha plantejat aquesta opció i no han posat facilitats. És per això que la segona alternativa, la més rotunda, és desprendre's definitivament d'alguns futbolistes.

Quatre futbolistes poden sortir aquest gener

Al pròxim mercat d'hivern, el Barça buscarà donar sortida a quatre jugadors, com a mínim. Un d'ells tornarà a ser Frenkie de Jong. El neerlandès ja va estar a totes les travesses per sortir aquest estiu, no tant pel seu rendiment esportiu, que malgrat no ser brillant massa vegades és més que digne, sinó perquè és dels que més cobra de la plantilla. Es va acabar quedant, bloquejant així el fitxatge de Bernanrdo Silva. Al gener, tant Chelsea com Manchester United poden tornar a la càrrega i el Barça tornarà a negociar.

Jordi Alba Gerard Piqué banqueta|banc dels acusats seriosa Barça / Foto: EFE
Jordi Alba i Gerard Piqué han passat a un segon pla al Barça / Foto: EFE

Un altre jugador que va estar a un pas de sortir va ser Memphis Depay. L'altre neerlandès de la plantilla gairebé acaba, primer a la Juventus, i posteriorment al Chelsea, però també es va negar a sortir. El seu contracte acaba el 2023, per la qual cosa la seva estada a Barcelona té data de caducitat. És un jugador prescindible, i si Mateu Alemany aconsegueix treure alguna cosa per ell al gener el vendran sense problemes.

Finalment, però no per això menys important, dos dels capitans: Gerard Piqué i Jordi Alba. El primer ha passat a ser el cinquè central de la plantilla, i encara que ja ha fet molts gestos i rebaixes salarials per ajudar el club, podria sortir fins i tot abans que acabi la temporada. Això li permetria jugar més, i el Barça continuaria tenint ben coberta la posició de central. Si Piqué és el cinquè central, Jordi Alba és el tercer lateral esquerre, per darrere del jove Alejandro Balde i de Marcos Alonso. El Barça ja el va intentar cedir a l'Inter de Milà en l'últim moment, però es va negar a sortir, i si canvia d'opinió al gener, el club li facilitarà la seva sortida.