Incidents a Montjuïc, abans del partit de Champions d'aquest dimarts. Els Mossos d'Esquadra han dispersat aficionats del Barça que volien arribar als del Nàpols, en una acció que s'ha saldat amb un agent i alguns culers ferits. Tot ha començat cap a les sis de la tarda, quan uns 450 fans italians han desfilat per Barcelona escortats per la policia, hores abans de l'enfrontament. La marxa dels visitants ha començat a plaça Reial, ha avançat sense problemes i a la muntanya ha continuat tranquil·la, fins que s'han trobat amb els aficionats locals.

Barça - Nàpols de la Champions League, DIRECTE
 

 

Vídeo: GRS

Un cop a l'exterior de l'estadi, un grup de culers que se situaven a cent metres dels italians han forçat la porta que els separaven i han intentat entrar. Els Mossos han actuat aviat per evitar que acabessin d'entrar i han carregat per dispersar-los, amb l'objectiu de fer-los tornar a l'avinguda. En el procés, que s'ha allargat durant uns vint minuts, s'han produït llançaments d'objectes per part dels barcelonistes.

 

 

Vídeos: GRS

Gran dispositiu dels Mossos

La marxa visitant s'ha iniciat a plaça Reial i s'ha desplaçat fins a plaça Espanya (on han arribat a les set), per pujar fins a Montjuïc. La marxa ha sigut tranquil·la i sense incidents, malgrat que als aficionats del Nàpols se'ls han vist revoltats —amb càntics i bengales—. Els Mossos han desplegat un gran dispositiu per escoltar-los, amb deu furgonetes de la Brigada Mòbil, i han encapsulat completament els fans italians: per davant, per darrere i pels costats. La principal preocupació era al mig de la ciutat, per si hi tenien lloc incidents al costat de botigues i altres establiments. És per això que la policia ha tallat tots aquells carrers on podien girar, fins a portar-los a la zona de l'estadi —on uns hipotètics aldarulls ja no afectarien cap botiga ni establiment—.

 

Vídeo: GRS

En aquesta ocasió, els Mossos han volgut evitar per totes les vies que es repetissin els fets de l'abril del 2022 amb l'Eintracht de Frankfurt. Barcelona va viure una jornada d'aldarulls pels enfrontaments entre aficionats alemanys i Boixos Nois, previs al partit d'Europa League que enfrontava tots dos equips. Per a més inri, el club va fallar a l'hora de controlar les entrades i hi va haver molts més fans de l'Eintracht dels esperats per culpa de la revenda. Per al partit d'aquest dimarts, el club ha assegurat que s'han pres mesures perquè no hi hagi de nou aquesta desproporció amb els aficionats visitants ni problemes amb la revenda d'entrades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!