La continuïtat de Xavi Hernández, per primer cop des del darrer 27 de gener en què el tècnic català va anunciar que deixaria de ser entrenador del Barça a finals de la present temporada, és a prop. Durant les darreres setmanes, la postura de l'entrenador culer sobre la seva decisió va deixar de ser tan contundent fins al punt en què es va especular que la porta no estava al 100% tancada per a seguir.

Finalment, sembla que Xavi i Joan Laporta i Deco tenen programada una reunió per a aquest dimecres per abordar la continuïtat del preparador de Terrassa. Sigui com sigui, el tècnic voldria certes garanties per continuar i, una d'elles, o la més important, és la possibilitat de realitzar fitxatges.

Xavi Hernández entrenamiento / Foto: EFE
Xavi Hernández, somrient durant un entrenament del Barça / Foto: EFE

La norma 1:1 pot retornar el Barça al joc

Fins a la data, el Barça venia actuant al mercat sota la norma financera 1:4. Aquesta imposava que, del total d'ingressos que generava el club culer en concepte de vendes, només podria fer servir el 25% en concepte de traspassos. Ara com ara, però, a les entranyes del club blaugrana existiria optimisme per tancar l'actual exercici econòmic amb garanties i, per tant, recuperar la regla de l'1:1 per la qual es podrien invertir la totalitat dels ingressos generats per vendes.

Dit d'una altra manera, si el Barça acceptés aquest estiu els 200 milions d'euros que estaria disposat a oferir el PSG per Lamine Yamal, Joan Laporta els podria invertir en tots els desitjos de Xavi Hernández per a reforçar el grup. I és que, a banda del tema del pivot, Xavi Hernández segueix volent Bernardo Silva a la seva plantilla.

En el cas del portuguès, la seva clàusula de rescissió és de 50 assequibles milions d'euros, mentre que un fitxatge com el de Joshua Kimmich o Martín Zubimendi per al  pivot ascendiria als 60 milions d'euros, restant-li añ Barça 90 milions més en l'hipotètic cas de la venda de Lamine Yamal. Tot es redueix en un exemple, i és que, certament, el club blaugrana ha estat clar, considerant la seva joia com a intransferible. No obstant això, el que sí que vol resoldre el club, a banda de trobar el migcampista de perfil posicional que s'anhela des de la sortida de Busquets, és tancar el futur de João Cancelo com a blaugrana.

Joao Cancelo Barça Clàssic / Foto: EFE
João Cancelo, durant el Clàssic del Bernabéu / Foto: EFE

La compra de João Cancelo segueix en peu

Tot i les males actuacions del '2' culer durant els darrers partits, la seva compra seguiria en peu. En aquest sentit, el club català el podria reclutar a títol definitiu a canvi d'uns 25 milions d'euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!