El Barça necessita fer-se fort i aconseguir una millora de les condicions financeres de l'entitat culer. La crisi es fa present al club blaugrana, que ha de ser valent i apostar per la reducció de despeses i per la millora econòmica. Però també cal que sigui conscient que la seva necessitat principal és desfer-se de futbolistes i de rebaixar la massa salarial. I aquí és on apareix el cas de Jordi Alba.

Jordi Alba no té clar el seu futur

El lateral esquerre culer encara té contracte fins al 2024 i no tenia la intenció d'abandonar el Barça. I aquesta segueix sent la postura de l'entorn de Jordi Alba, que vol aferrar-se a la cadira i seguir defensant els colors blaugrana.

Jordi Alba celebración gol Osasuna / Foto: Europa Press
Jordi Alba celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press

Ja en les últimes hores hi va haver una reunió a la Ciutat Esportiva Joan Gamper entre Vicente Forés i José Manuel Tarraga, els representants de Jordi Alba, amb la direcció esportiva del Barça liderada per Mateu Alemany, per afrontar l'operació del lateral català. I també van tenir converses sobre altres possibles fitxatges del Barça.

Però el que més interessava era la postura que volia tenir Jordi Alba després de la confirmació de l'adeu de Sergio Busquets. A més, des del Barça també van plantejar el seu escenari de futur i què tenen previst fer amb Jordi Alba abans que comenci la temporada vinent.

Les opcions de Jordi Alba

I sobre la taula es van plantejar dues possibles vies: que Jordi Alba abandoni el Barça o que es quedi per complir el seu contracte. I el que Jordi Alba i el seu entorn volen és seguir jugant a Barcelona. A priori, la pitjor opció, ja que no es podria rebaixar la massa salarial.

En aquest mateix sentit, des del Barça també segueixen plantejant dues propostes a Jordi Alba. Una d'elles és la rescissió del contracte al final d'aquesta temporada i que sigui lliure per negociar amb el club que vulgui. I una altra alternativa seria la revisió del contracte que finalitza al 2024 i fer una rebaixa notable del sou.

Jordi Alba Barça / Foto: FC Barcelona
Jordi Alba jugant amb el Barça / Foto: FC Barcelona

Tot i això, el cas Jordi Alba encara està obert i podria passar de tot. Però el que també sap el futbolista català és que des de l'Aràbia Saudita estan estudiant el seu fitxatge, que pugui jugar al costat de Sergio Busquets i qui sap si també de Leo Messi. Però ara mateix encara no s'ha resolt res i sembla que haurem d'esperar a final de la temporada perquè arribi la decisió definitiva.