El Barça té un peu i mig a les semifinals de la Champions League sense jugar bé. L’equip, per segon partit consecutiu, és incapaç de controlar el joc i mostra símptomes de debilitat en defensa.

La Roma ha pagat un preu excessiu en la seva visita al Camp Nou, amb dos gols en pròpia porteria. El partit deixa poques notes positives en clau blaugrana, més enllà del resultat. Andrés Iniesta demostra que encara té molt futbol a les botes i Denis Suárez aixeca la veu per demanar més minuts.

L’1x1 del Barça

Ter Stegen: Sobrat

Necessita nous reptes perquè sembla avorrir-se sota pals. La Roma l’ha exigit en diferents jugades i ha estat a punt d’aprofitar una mala passada seva en l’àrea del Barça. El gol de Dzeko ha embrutat dues aturades decisives.

Nélson Semedo: Reforçat

Ha estat la gran novetat de l’onze inicial. Ernesto Valverde ha apostat per una banda dreta més conservadora, deixant Ousmane Dembélé a la banqueta. Una vegada més, Semedo ha tornat a exhibir unes qualitats físiques privilegiades, corregint desajustos en una defensa que no ha tingut la seva millor nit. En atac necessita alliberar-se.

Gerard Piqué: Murri

La defensa del Barça no estava tenint un partit plàcid perquè la Roma l’exigia en cada jugada. Els tres davanters dels italians suposaven un mal de cap, però Piqué s’ha vestit de davanter per aprofitar un refús del porter Alisson i fer el seu quart gol de la temporada.

Samuel Umtiti: Desconnectat

No ha millorat el pobre rendiment de Sevilla, on els davanters andalusos van fer-lo aparèixer en les fotografies dels dos gols. Avui, Umtiti ha seguit acumulant imprecisions i alimentant els dubtes enmig de rumors sobre el seu futur. Necessita centrar-se per recuperar el nivell dels primers partits de temporada.

Jordi Alba: Resignat

No ha pogut convertir la banda esquerra en una mina d’or, com fa cada cap de setmana. Bruno Peres ha aconseguit contenir-lo i no ha pogut fer res per impedir la rematada de Dzeko que ha acabat amb l’únic gol de la Roma.

Sergi Roberto: Pulmó

Nova versió del multi-usos Sergi Roberto. Avui, enganxat a la banda dreta en un 4-4-2. Ha pagat la falta de minuts en un sector del camp poc habitual per a ell, però sempre ha ofert una alternativa als seus companys, sobretot quan la Roma passava pels seus millors minuts. És un jugador de plena confiança en partits grans i el seu fons físic, una garantia.

Ivan Rakitic: Imprecís

El guió del partit, amb molts espais al mig del camp, era propici perquè la seva exuberància física jugués un paper determinant. Tot i això, Rakitic no ha tingut el dia amb la pilota als peus. No ha estat gens lúcid i tampoc ha tingut influència en defensa.

Sergio Busquets: Talismà

L’equip el necessitava. No hi ha ningú com ell. Valverde ho sabia perquè l’ha convertit en titular a les primeres de canvi, després de passar les últimes tres setmanes recuperant-se d’una fractura en un dit del peu. Busquets ha forçat per jugar i ha durat 65 minuts sobre el camp.

Andrés Iniesta: Clarivident

Ha estat el far del Barça. En un partit on les imprecisions s’han menjat el talent individual, Iniesta ha brillat per sobre els companys i els rivals. Ha demostrat que està plenament capacitat per seguir liderant el joc blaugrana, mentre segueix meditant si continua o no la temporada vinent.

Luis Suárez: Tossut

La seva persistència té premi. No ha parat de buscar la porteria de la Roma, tot i saber que portava més d’un any sense marcar a la Champions League (392 dies). Al final, ha caçat una pilota morta dins l’àrea per fer el 4-1, un gol que permet a l’equip viatjar a Itàlia molt més tranquil.

Leo Messi: Desviat

És notícia que es quedi un partit sense marcar. Messi ha malacostumat l’aficionat del Barça i dies com els d’avui serveixen perquè valori l’excepcionalitat d’un futbolista sideral. No ha trobat el gol, però no ha estat per falta d’insistència. Necessita afinar el seu punt de mira, però segueix movent l’equip al seu aire.

Paulinho: Pla

Ha entrat des de la banqueta amb l’objectiu de mantenir el resultat i evitar que la Roma es connectés a la eliminatòria. No ho ha aconseguit i s’ha quedat en terra de ningú, sense llums en atac i difuminat en defensa.

André Gomes: Testimonial

Segueix sent una alternativa real per a Valverde. Avui li ha donat els últims deu minuts, però no ha tingut temps ni encert per canviar la seva percepció entre la graderia del Camp Nou.

Denis Suárez: Lluminós

Ha tornat a tenir minuts després de ser decisiu a Sevilla. Denis ha entrat amb el partit trencat i ha tingut la pausa necessària per engegar la jugada del gol de Suárez. Una vegada més, el migcampista gallec rendibilitza al màxim les seves -poques- aparicions amb la samarreta del Barça.