El mercat de fitxatges s'escalfa. Quan queden només vint dies pel final del mercat, els equips comencen a ultimar les seves plantilles. El Barça, conscient de la situació econòmica, es dona per satisfet amb les incorporacions que ha tancat aquest estiu, que passaran a ser peces clau als esquemes de Xavi Hernández. Només hi ha dos temes pendents: el lateral dret, posició que cal cobrir amb urgència, i un possible reforç a la davantera que pica la porta. 

Xavi està content amb la plantilla del Barça

El Barça necessitava reforçar-se. Tot i que la temporada passada van signar una molt bona campanya i el club blaugrana es va fer amo i senyor de la Lliga amb un marge de punts insultant, calia fer incorporacions per suplir algunes baixes i per poder donar descans als jugadors amb més minuts a les cames. Íñigo Martínez segueix recuperant-se de la seva lesió, però Ilkay Gündogan i Oriol Romeu han complert amb nota. A més, els joves també han demostrat a Xavi que pot comptar amb ells. Ansu Fati, Abde, Fermín López i Lamine Yamal van brillar al Gamper i van liderar la remuntada contra un Tottenham experimentat.

Lamine Yamal y Ferran Torres se abrazan en el Gamper / Foto: EFE
Lamine Yamal i Ferran Torres s'abracen al Gamper / Foto: EFE

Amb tot aquest talent a les seves files, el cos tècnic del Barça se sent amb prou confiança i no valora gaires més incorporacions. L'única prioritat a hores d'ara és l'arribada d'un lateral dret. L'opció més viable és Iván Fresneda, actual jugador del Valladolid. Les converses estan avançades i tot apunta que el fitxatge està força encaminat i es podria tancar sense problemes abans de final de mes. Tot i que el final del mercat hauria de ser tranquil, a la direcció esportiva se li ha girat feina: hi ha un crac mundial que està movent cel i terra per tornar a casa. 

Neymar, cada cop més a prop del Barça

És l'ex que pica la porta una vegada i una altra, any rere any. Des que va prendre la decisió de marxar al PSG l'any 2017, Neymar ha intentat tornar al Barça per totes les vies possibles. Ara, per fi, sembla més a prop que mai. El club parisenc ja li ha comunicat que no compta amb ell de cara a la pròxima temporada i l'ha convidat a buscar un nou equip.

Neymar JR saludando durante un entrenamiento del PSG / Foto: EFE
Neymar JR durant un entrenament de pretemporada del PSG / Foto: EFE

El principal inconvenient són els diners. El PSG va pagar 222 milions al Barça per endur-se el crac brasiler, que té contracte fins a l'any 2025. Així doncs, si el xeic no vol perdre gaires diners haurà de demanar una fortuna pel traspàs del brasiler, cosa que farà difícil trobar-li cabuda a Europa. Fins i tot el Chelsea, un dels equips que més inverteix, ha donat la subhasta per perduda. El Barça, però, no es rendeix i està mirant de trobar una fórmula que convenci a tothom.   

Ara com ara s'estudien dues vies. D'una banda, segons informa el diari Sport, Neymar té ofertes de l'Aràbia Saudita que ronden els 100 milions, xifra que a París veurien amb bons ulls. La solució consistiria a tancar la venda a Aràbia i, posteriorment, negociar una cessió de mínim una temporada al Barça. Altres veus, com ara Marc Marbà, asseguren que Neymar està negociant una rescissió de contracte a París per poder arribar al Barça a cost zero. Sigui com vulgui, el que sí que és cert és que el crac brasiler està disposat a rebaixar-se el salari faraònic i acceptaria tornar cobrant 12 milions nets, quantitat que encaixaria al fair play després de tancar la palanca de Barça Studios, que sanejarà els comptes del club amb un ingrés de 120 milions.

Neymar celebracio gol Barça Alabes EFE
Neymar, més a prop de tornar a vestir de blaugrana / Foto: EFE

Només queda convèncer Xavi, qui més s'oposa al fitxatge del brasiler. Coneixedor de la seva vida nocturna, considera que podria desestabilitzar un vestuari ple de joves. No obstant això, sembla que les converses estan força avançades i que el tècnic egarenc estaria disposat a cedir. El retorn del joga bonito, més a prop que mai.