El Barça va tenir l'oportunitat de firmar Alejandro Grimaldo l'estiu passat, i sense haver de pagar absolutament res a canvi. Aprofitant que el seu contracte amb el Benfica expirava al juny, i no tenia intenció de renovar, es va oferir personalment i va contactar amb Joan Laporta per traslladar el seu desig de tornar al club on va passar molts anys, encara que no va arribar a tenir l'oportunitat de debutar amb el primer equip, i no va passar del filial.

Després de la sortida de Jordi Alba amb direcció a l'Inter de Miami de David Beckham, en el Camp Nou van poder fitxar un nou jugador que competís per la titularitat amb Alejandro Balde. Però Xavi Hernández va desestimar aquesta operació, que no considerava necessària en absolut. Creia que amb Marcos Alonso ja tenia a un recanvi fiable, i a més, opinava que el valencià era un futbolista conflictiu, i que no encaixava en els seus plans.

Alejandro Grimaldo Bayer Leverkusen / Foto: Europa Press
Alejandro Grimaldo/ Foto: Europa Press

Així que Deco no va fer cap esforç per firmar a l'internacional espanyol, que va acabar acceptant la proposta del Bayer Leverkusen. Xabi Alonso el va convèncer, i encara que també va poder recalar en l'Atlètic de Madrid o en diversos conjunts de la Premier League, es va mudar a Alemanya. I el temps li ha donat la raó, i ha quedat demostrat que va prendre una decisió perfecta, ja que ha pogut consagrar-se com un dels millors del planeta a la seva demarcació. De fet, per a alguns experts és el millor ara mateix.

Tan sols és necessari comprovar les seves impressionants estadístiques per poder defensar aquesta afirmació, ja que els 11 gols i les 11 assistències que acumula entre totes les competicions són escandaloses. Grimaldo és un dels responsables de la històrica campanya que estan firmant els 'werkself', que tenen el títol de la Bundesliga pràcticament sentenciat, i es mantenen invictes, ja que encara no coneixen la derrota aquest curs.

Alejandro Grimaldo

A més, també va poder fer el seu debut amb 'La Roja' a nivell absolut fa uns mesos, i si no hi ha cap sorpresa, serà en la llista de Luis de la Fuente per disputar l'Eurocopa. I molt probablement, sent titular.

Xavi va cometre un error imperdonable deixant escapar Grimaldo

Ha quedat clar que Xavi va cometre un error imperdonable a l'hora de deixar escapar a Grimaldo, en especial, veient el pobre nivell que havia mostrat Balde, qui a més es va lesionar de gravetat i no tornarà a jugar aquesta temporada, mentre que Marcos Alonso també ha tingut molts problemes físics.

En el Barça ara seria molt necessari.