Un dels joves talents amb més present i futur de la primera plantilla del FC Barcelona és Gavi. Amb només 17 anys, és peça clau en el centre del camp de Xavi Hernández i el Barça cometria un error històric si s'esfumés la seva renovació, pel que fa ja setmanes que es treballa en prolongar la seva vinculació amb el club.

Gavi va costar 10.000 euros

El cas de Gavi és digne d'esment. És un producte perfeccionat a La Masia, però el Barça el va detectar quan ja havia destacat al Betis. El seu talent ja desbordava, i Jordi Roura i Aureli Altimira van veure clar que els 10.000 euros que demanava el Betis pel seu fitxatge acabarien sent una absoluta ganga. El Barça va fer cas i va pagar aquests 10.000 euros, tal com explica la periodista Cristina Cubero a Mundo Deportivo.

gavi fc barcelona europa press

Gavi encara té dorsal del filial però és titularíssim en el primer equip / Europa Press

I és que uns anys més tard, l'andalús té una clàusula de 50 milions d'euros que mitja Europa està disposada a pagar. Econòmicament, és indubtable que vendre'l per 50 milions seria una operació immaculada, tenint en compte el seu mínim cost, però el que pot donar-li al Barça si es queda és molt més que això.

Esportivament, la seva continuïtat li asseguraria al Barça tenir un dels millors migcampistes de la pròxima dècada, i això és el que vol Joan Laporta, per la qual cosa no vol ni parlar-ne del negoci rodó que seria la seva sortida. I també és el que vol Gavi. El jugador sempre ha assegurat que vol seguir molts anys de blaugrana, i en els seus últims gols ha deixat endur-se per la seva passió culer, besant-se l'escut i celebrant eufòricament amb l'afició.

Gavi i Araujo, en situacions semblants

Encara que la Premier League li obriria les portes de bat a bat, ell només té ulls per al Camp Nou. En una situació semblant a la seva està Ronald Araujo. Perquè ambdós acaben contracte el 2023, i els dos estan tenint una importància a l'equip molt per sobre del seu sou, ja que són dels jugadors pitjor pagats de la plantilla. Mentre que quan l'uruguaià va pujar al primer equip va firmar tenir un sou proper al milió d'euros, Gavi segueix amb el seu salari de juvenil, que és d'uns 100.000 euros, per la qual cosa ambdós mereixen cobrar més.

ronald araujo fc barcelona europa press

Ronald Araujo també està en negociacions per renovar amb el Barça / Europa Press

Els dos esperen ser recompensats pel seu bon rendiment escalant fins a l'esglaó salarial on es troben futbolistes joves que han de ser claus en el futur del club, com Ansu Fati o Ferran Torres, però de moment cap està arribant a un acord amb el club.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del FC Barcelona / EFE