L'ambició del Reial Madrid és sempre la més gran de totes. I té motius per a això. L'equip merengue està travessant un moment molt dolç, sent els vigents campions d'Europa després de guanyar la seva 14a Champions vencent al Liverpool a la final i sense haver acusat la ressaca emocional de guanyar també la lliga, perquè han començat la temporada de forma brillant.

El Reial Madrid vol continuar sent dominant en els propers anys

A més, bona part del nucli de futbolistes que els han portat fins allà són joves i tenen molta carrera per davant, com són els casos de Rodrygo, Vinícius, Fede Valverde o Militao. Però altres dels seus grans referents ja estan en els seus últims anys, com Karim Benzema, que encara que s'acaba proclamar guanyador de la Pilota d'Or per primera vegada en la seva carrera, té 34 anys. És per això que al Santiago Bernabéu tenen al cap algun jugador que pugui ocupar el lloc del francès per evitar que el lloc que deixi sigui molt gran, i aquest jugador està clarament identificat: Erling Haaland.

Karim Benzema petó Balón d'Or / Foto: EFE
Karim Benzema va guanyar la Pilota d'Or, però amb 34 anys, està al final de la seva carrera / Foto: EFE

El golejador noruec ja va estar a l'agenda aquest estiu passat, i precisament la presència de Benzema a un nivell estratosfèric va fer que decidís anar-se'n al Manchester City, on no hi havia un davanter centre després de la sortida de Gabriel Jesus. El seu impacte ha estat brutal, i ha marcat 20 gols en els 14 partits que ha jugat entre Premier League, Champions i la Community Sheild, on va debutar però no va marcar.

Erling Haaland: un traspàs de 1.000 milions d'euros?

El seu aterratge a Anglaterra ha suposat un terratrèmol mediàtic, i la persona que parla en nom seu és Rafaela Pimenta, la seva representant després de la trista mort de Mino Raiola. La brasilera, en conversa amb el periodista Gianluca Di Marzio, ha tractat diversos temes, entre ells l'existència o no d'una clàusula que li permetria sortir del City el 2024 per "només" 200 milions d'euros. "El bo de ser advocada és que quan et pressionen preguntant-te alguna cosa puc respondre que al ser advocada no puc parlar d'això", va dir de forma molt enigmàtica, sense deixar clar si existeix o no, encara que no va negar res.

Erling Haaland celebracion gol Manchester City Copenaghen / Foto: EFE
Erling Haaland ja és un ídol a l'Etihad / Foto: EFE

No obstant això, la seva declaració més impactant i probablement més arriscada, va ser sobre un possible futur traspàs del seu representat, i el que podria suposar. "Si ens atenim al valor de la seva imatge, de l'impacte al mercat... Haaland serà el primer futbolista que assolirà prop de 1.000 milions en un traspàs", va deixar anar com si res. Es fa gairebé impossible d'imaginar una operació que arribi a 1.000 milions per un jugador, encara que si algú sap d'economia futbolística aquesta és Pimenta. Del Reial Madrid s'ha dit que disposa de més de 400 milions d'euros per gastar en fitxatges, i si continua acumulant èxits esportius i comercials això podria augmentar, però si Florentino Pérez pensa anar amb tot a per Haaland ja sap que Pimenta té unes exigències i unes pretensions desorbitades.