L'influent diari nord-americà Politico ha pronosticat en la seva edició de Brussel·les la derrota del PSOE en destacades localitats i autonomies en les eleccions de diumenge, i en culpa totalment el líder del partit i president espanyol, Pedro Sánchez. El diari, que sempre havia vist amb bons ulls Sánchez, insinua que el líder socialista comença a estar qüestionat al partit, i que això es començarà a veure d'aquí a tres dies. El títol del reportatge en el qual s'analitza el que pot passar als socialistes, és rotund: "Els socialistes espanyols tenen un problema amb Sánchez". El text està il·lustrat amb una imatge de l'alcalde de Sevilla, el socialista Antonio Muñoz, rient davant dos cartells de Sánchez dibuixat com un pallasso i com dràcula. Recordem que Sevilla és la ciutat més gran que governa el PSOE.

El diari argumenta la paradoxa en la qual ha caigut la gestió de Sánchez, i apunta que els socialistes en comencen a estar tips. "Mentre creix l'economia, i baixa l'atur, per què Sánchez s'ha convertit en un llast a ciutats com Sevilla?", es pregunta amb sorpresa. I afirma que els pactes de Sánchez amb ERC i Bildu, i els etarres a llistes, estan beneficiant clarament el PP, que se n'aprofita obertament, mentre que l'electorat socialista a l'Espanya interior queda desorientat.

Politico
Mentre que creix l'economia, i baixa l'atur, per què Sánchez s'ha convertit en un llast a ciutats com Sevilla. Els socialistes espanyols tenen un problema amb Sánchez, diu Politico

Politico, que ha parlat amb l'alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, afirma clarament que la capital andalusa pot ser una de les que perdin els socialistes. I al diari apareix Muñoz queixant-se amargament que "el marc espanyol de les eleccions, i les crítiques del PP a Sánchez, han enfonsat la possibilitat d'un debat real sobre com millorar la quarta ciutat d'Espanya, capital de la regió andalusa", quan ell es volia centrar només en Sevilla. El diari precisa que l'alcalde de Sevilla "pot acabar perdent el càrrec perquè Sánchez ha esdevingut molt impopular", i això pot passar quan es considera positiva la seva gestió. "El problema de Muñoz és que, quan els sevillans vagin a votar, la tria que faran no es basarà només en els resultats, sinó en la reputació del PSOE", ha afegit.

El diari nord-americà recorda que l'economia espanyola té elements positius, el preu del gas no s'ha disparat, i s'ha sortit relativament de forma correcta de la pandèmia, però, tot i això, el govern Sánchez cau a les enquestes. "A Espanya la percepció del govern és negativa, i tots els partits de la coalició del govern estan patint una caiguda forta als sondejos. Des del maig de l'any passat, els socialistes de Sánchez van darrere del conservador PP, que ara el supera en 7 punts", explica.

Segons Politico, al PP li ha sortit molt bé l'ofensiva contra Bildu per haver inclòs 44 antics etarres en candidatures electorals, que ha llançat finalment contra Pedro Sánchez. El diari parla amb una veïna del barri de Los Remedios de Sevilla, María Camacho Rojas, que explica que votaria l'alcalde socialista, però no ho farà perquè no es pot empassar el líder del partit. "Sánchez fa tractes amb ETA, no li importa Espanya, i a mi, com a la majoria d'espanyols, em preocupa com deixarà el país", argumenta. El diari dona per fet que aquest és el sentiment d'una part de l'electorat socialista.

El reportatge afirma obertament que la pèrdua emblemàtica de Sevilla tindria conseqüències a escala espanyola per als socialistes. "Sigui quin sigui el resultat, no és probable que les conseqüències que tingui es quedin només a la ciutat. El problema de Muñoz amb Sánchez pot esdevenir fàcilment el problema de Sánchez amb Sevilla. Perdre la ciutat, que és el municipi més gran controlat pels socialistes, seria un cop dur per al president del govern pocs mesos abans de les eleccions generals", afegeix.