Junts ha tancat la campanya de les eleccions municipals 2023 a escala nacional al recinte del Sucre de Vic. El partit ha animat els seus a aprofitar la recta final per seguir interpel·lant els "indecisos" que han "caigut en el desànim" i explicant el seu model de "bona gestió" i "solvència". El secretari general juntaire, Jordi Turull, ha situat la importància dels ajuntaments en el seu rol de "punta de llança en la conquesta de progrés i benestar". Alhora, Turull ha aprofitat per recordar que aquest divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vindrà a Barcelona a cloure la campanya de Jaume Collboni: "Vindrà a Catalunya a demanar el vot. No ha de venir a demanar el vot, el que ha de fer és venir a demanar perdó per Rodalies, pel dèficit d'inversions, per la gestió de la sequera i per la persecució i repressió a molts catalans".

🗳️ Programes electorals a Barcelona 2023: Què proposa cada partit?
 

El candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, també ha participat a l'acte de tancament a través d'un vídeo. L'alcaldable ha reivindicat el paper de Barcelona com a "capital de Catalunya i de la catalanitat". "Volem exercir-lo i això vol dir ser generosos, col·laborar i generar complicitats amb tots els pobles i ciutats de Catalunya", ha indicat. Per tot plegat, Trias ha fet una crida a "col·laborar junts": "Guanyarem, ho farem bé i farem que el nostre país vagi endavant".

Xavier Trias Acte Junts Vic Municipals / Montse Giralt
Vídeo de Xavier Trias a l'acte de Vic / Foto: Montse Giralt.

No caure en "l'anestèsia i la desmobilització"

Jordi Turull ha aprofitat per apuntar que el 28 de maig també "ens juguem l'ànima del país i que Catalunya no caigui en l'anestèsia i la desmobilització". "Hem de canviar la dinàmica i passar a l'acció", ha afegit. Per la seva banda, la presidenta del partit, Laura Borràs, ha indicat que aquests comicis també són una "oportunitat" per enviar un missatge a un "Govern minoritari, incompetent i resignat". En un vídeo telemàtic, Carles Puigdemont ha tornat a sostenir que Junts és "la veu més clara i potent que es pot sentir" a Catalunya, i per això ha demanat el vot per a totes les candidatures de la formació. Qui també ha intervingut és Josep Rull, que ha instat a "projectar Catalunya amb tota la força i la determinació" i ha defensat un estil on "sumar és més important que restar, construir és millor que destruir i fer és millor que desfer". "Quan quedem encallats en retrets sobre el que fa el del costat, quedem neutralitzats", ha apuntalat.

Al faristol del recinte del Sucre també hi ha pujat Toni Castellà, portaveu de Demòcrates, que ha defensat l'acord amb Junts per a aquesta convocatòria electoral davant la coincidència que els dos partits posen "per davant el país a les formacions" i els entenen com a "instruments". "Som l'herència directa de Junts pel Sí, els que més ens hi assemblem i som les úniques que són insubornablement lleials a l'1-O", ha afirmat. Finalment, Anna Erra, vicepresidenta de Junts i que no es presenta de nou a les eleccions a Vic, ha afegit que faran "el que cal per millorar els nostres pobles" i que continuaran "queixant-se perquè arribin més diners, per les poques inversions i pel desastre de Rodalies".