ERC ha tornat a guanyar a la Diputació de Tarragona, tot i que ha perdut dos escons i s'ha quedat amb 9. El PSC, que ha quedat en segona posició en nombre de vots, ha recuperat un diputat i se situa en 8 escons, empatat amb Junts, que ha mantingut el 8 dels anteriors comicis. Amb aquesta aritmètica i sense majories clares, ERC haurà de negociar, o bé amb els socialistes o bé amb els juntaires, per governar l'ens provincial. El PP torna a tenir representació a la cambra supramunicipal amb 1 diputat provincial, mentre Vox entra per primera vegada, també amb 1. 

Possible pacte entre PSC i Junts

En les eleccions del 2019 les forces independentistes es van imposar amb contundència a la Diputació de Tarragona, gràcies als 11 escons obtinguts per ERC i els 8 de Junts. Així doncs, la reusenca Noemí Llauradó es convertia en la primera dona a presidir l'ens supramunicipal, després de l'acord de govern entre les dues formacions, tot i que des de Junts no es descartava un acord amb el PSC per mantenir la presidència que havien ostentat anys enrere. Quatre anys després, l'escenari torna a ser similar. ERC i Junts podrien reeditar el pacte dels últims quatre anys, però el PSC i Junts també podrien explorar un acord. Una altra opció, tot i que menys probable, seria un pacte entre socialistes i republicans. 

Quants vots obté cada partit?

La Diputació de Tarragona té 27 diputats provinents dels partits judicials de Tarragona (7), Reus (7), Tortosa (5), el Vendrell (5) i Valls (3). Per triar els diputats s'agafen tots els vots dels partits amb representació en aquests partits judicials i es fa un repartiment seguint la llei D'Hondt. A la demarcació de Tarragona, en aquestes eleccions ERC ha rebut 74.957 vots (23,24 %), el PSC, 70.059 (21,72 %); Junts, 67.545 (20,94 %); el PP (5,54 %), 17.890  i Vox, 16.793 (5,20%).

Cinquena victòria consecutiva del PSC a Tarragona

Rubén Viñuales (PSC) ha guanyat les eleccions municipals d'aquest 28-M a Tarragona amb nou regidors i 13.123 vots. L'eufòria es va desfermar a la seu dels socialistes abans d'acabar amb l'escrutini definitiu perquè aconseguien la cinquena victòria consecutiva. "Seré l'alcalde de tothom, però l'entrada de VOX és una mala notícia per a la democràcia", afirmava el guanyador, que ja advertia que vol governar sol. A la seu dels republicans han imperat les cares llargues des de primera hora de la nit electoral.

L'actual alcalde, Pau Ricomà (ERC), ha reconegut que els resultats són "dolents" i ha afirmat que faran una oposició constructiva. També ha demanat no donar "aire" a l'extrema dreta que s'ha mostrat exultant pels tres regidors obtinguts. Tot i que, ERC només han perdut un regidor respecte als anteriors comicis, passant de set a sis, i ha assolit 8.940 vots, Ricomà assumeix "tota la responsabilitat". Ricomà va assenyalar que han d'analitzar les raons que els han portat a perdre aquestes eleccions i ha reivindicat la feina feta durant els últims quatre anys.