Ernest Maragall volia parlar d’antifeixisme. Per això, a quatre dies de les eleccions municipals, el candidat d’Esquerra Republicana ha convocat al pavelló de la República, que en el seu moment va acollir el Gernika de Picasso. I des d’allà ha fet una crida clara: “Apel·lem a impedir l’entrada a qualsevol expressió d’aquesta extrema dreta nazi i feixista”. Ha mirat cap a Vox, però també a altres candidats. De fet, ha advertit que tant Jaume Collboni com Xavier Trias poden ser “el cavall de Troia” del PP a l’Ajuntament de Barcelona només per aconseguir l’alcaldia. I també ha mirat cap a l’alcaldessa Ada Colau, a qui ha retret que va votar Eva Parera com a presidenta de districte a Sarrià-Sant Gervasi. L’ha acompanyat Gabriel Rufián, que també s’ha dirigit a la líder dels comuns, per a preguntar-li si “ho tornarà a fer” -pactar amb un “deportador de persones” com Manuel Valls-.

Així, Ernest Maragall ha volgut alertar aquest dimecres sobre diversos riscos que corre avui l’Ajuntament, com l’entrada de l’extrema dreta. Per això ha cridat al vot massiu per a “barrar el pas a Vox i els seus amics, que n’hi ha, alguns més dissimulats i altres més explícits”. Però de la mateixa manera ha alertat d’un risc “més sibil·lí”, com és el “coqueteig” de Jaume Collboni i Xavier Trias amb un hipotètic suport del PP, que “ja està a mig camí de l’extrema dreta”. “De moment ja s’han ofert per ser el cavall de Troia del PP” només per aconseguir el poder, ha subratllat el candidat republicà. Aquesta entrada dels populars a l’equació de la governabilitat, ha reblat, suposaria un “greu risc de marxa enrere”. Ha carregat especialment contra el candidat socialista, per “abonar” l’extrema dreta entrant en debats com la seguretat o les ocupacions.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

🗣 Ernest Maragall: "Tothom hauria de ser més prudent a l'hora de reivindicar Pasqual Maragall"

🗣 Gabriel Rufián: "Núria Parlon és l'hereva de la corrupció del PSC de Santa Coloma"


Rufián a Desokupa: "Fora nazis de Barcelona"

De l'acte d'aquest dimecres al matí també hi ha participat el portaveu d’ERC al Congrés i candidat a Santa Coloma, Gabriel Rufián, que ha carregat contra “l’esquerra espanyola suposadament valenta”, que van arribar a les institucions “dient que defensaven segons quines coses i que defensaven segons qui” i que després van “robar la victòria” a ERC pactant amb Manuel Valls. En aquest sentit, el cap de files dels republicans a Madrid ha llançat una pregunta directa a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: si “tornarà a robar” la victòria d’ERC “amb un deportador de persones”.

El dirigent republicà també ha aprofitat per a dirigir-se als manifestants de Desokupa que demà es reuniran demà al centre de la ciutat. Des del pavelló de la República els ha interpel·lat: “Només un missatge: qui us paga? Per qui treballeu? Algun dia se sabrà. Som orgullosament antifeixistes i sempre ens tindreu davant. Fora nazis de Barcelona”.