Compromís per la Seu (CxS) s'ha imposat a les eleccions municipals a la Seu d'Urgell, però s'ha quedat a un regidor de la majoria absoluta. La formació ha revalidat la victòria, i ho ha fet amb una millora de resultat que els deixa a les portes de poder governar en solitari a la capital de l'Alt Urgell. En total, CxS, formació vinculada al PSC, s'endú vuit regidors, a molta distància de Junts, que es col·loca com a segona força amb quatre, mentre que ERC s'emporta tres representants. Per la seva part, la CUP manté els dos escons a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques


Aquests resultats obliguen Compromís per la Seu a buscar un soci per intentar formar govern municipal. ERC i Junts, que fa quatre anys van desbancar la llista més votada amb un acord de govern, aquesta vegada tampoc sumen per poder pactar, deixant un escenari completament obert. Així, la CUP pot tenir un paper clau a l'hora de formar govern. 

 

Majoria absoluta pel PSC a Vielha e Mijaran

Els socialistes mantenen la seva hegemonia a Vielha e Mijaran després de revalidar la majoria absoluta amb un 52,94%. Tot i perdre força respecte a les eleccions municipals del 2019, quan va aconseguir un 59,45% dels vots i 9 regidors, UA-PSC-CP suma un total de vuit regidors, un més dels necessaris per governar en solitari. Així, Juan Antonio Serrano continuarà com a alcalde durant un mandat més, mentre que la resta de forces no han pogut fer res per evitar-ho. Convergència Democràtica Aranesa (CDA-PNA) ha quedat en segona posició, amb un 25,71% dels vots i 3 regidors, i Aran Amassa manté el seu representant, amb el 13,72% dels vots. 

 

Sumem - Acord Municipal s'imposa a Sort

La candidatura conjunta entre Som Poble i ERC Sumem - Acord Municipal ha guanyat les eleccions municipals a Sort. Tot i la victòria, la formació s'ha quedat a un regidor de la majoria absoluta en només obtenir cinc representants i un 42,61% dels vots. Gent de Poble ha estat la segona força, amb 3 regidors, els mateixos que la llista independent Endavant per Sort, vinculada al PSC.

 

El Pont de Suert: victòria de la candidatura independent Tothom

A la capital de l'Alta Ribagorça s'ha imposat la candidatura independent anomenada Tothom amb sis regidors i un 39,25% dels vots. Així, aquesta llista encapçalada per Iolanda Ferran s'ha quedat a un representant d'aconseguir la majoria absoluta, deixant Junts en segon lloc, amb 3 regidors i un 22,81% dels vots. Pel que fa a ERC, ha quedat com a tercera força a l'Ajuntament del Pont de Suert, amb dos regidors i 18,72%, mentre que el PSC només ha pogut mantenir un representant. 

 

Majoria absoluta per Compromís per Tremp 

A la capital del Pallars Jussà, la formació municipal Compromís per Tremp ha estat la gran guanyadora de la nit. La candidata socialista Sílvia Romero ja va ser la vencedora de les passades eleccions municipals, però es va quedar a un regidor de poder governar en solitari. Ara, quatre anys després, s'ha pogut endur la majoria absoluta amb el 49,46% dels vots, que es tradueixen en set regidors a l'Ajuntament de Tremp. Junts ha estat la segona força, mantenint tres regidors, mentre que ERC n'ha perdut un i s'ha de conformar amb dos representants

 

ERC perd la majoria a Solsona

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions municipals a Solsona, però ha perdut la majoria absoluta que els va permetre governar el 2019. Els republicans només han tret 5 regidors amb un 35,57% dels vots i els tocarà negociar per formar govern municipal. Junts ha mantingut els seus tres regidors a l'Ajuntament de Solsona, els mateixos que s'ha endut la candidatura Ara Parlem. Per la seva part, la CUP també ha retingut els seus dos regidors, que poden ser claus per governar.