La jornada del 23-J continua en marxa a tots els col·legis electorals. Els resultats de les eleccions generals 2023 es començaran a conèixer a partir de les 21 h, quan iniciï l'escrutini després que tots els punts de votació hagin tancat portes i les meses electorals comencin a obrir els sobres amb els vots. Primerament, s'iniciarà pel recompte de vots del Congrés dels Diputats i, posteriorment, se seguirà pel Senat. Per això, aquesta nit, l'escrutini es preveu llarg perquè primer coneixerem com van avançant les formacions i el nombre de diputats per al Congrés i després per al Senat. Per anar seguint l'evolució de la nit i dels resultats, t'oferim un cercador per trobar els resultats de les eleccions 2023 per províncies.

🔴 Resultats Eleccions Generals 2023, DIRECTE | Possibles pactes: qui podrà governar?
 

🟡 Resultats Eleccions Generals 2023 a Catalunya, DIRECTE
 

🔍 CERCADOR | Resultats Eleccions Generals 2023 per comunitats
 

L'escrutini de les eleccions generals 2023 per províncies i en directe

Tot i que l'escrutini de les eleccions generals s'allargarà, durant tota la nit electoral podràs anar consultant a través del cercador d'El Nacional.cat els resultats de les generals per províncies. Precisament aquesta és la unitat de decisió en aquestes eleccions, ja que els partits han confeccionat les seves llistes per circumscripcions. Consultant qualsevol província, podràs fer el seguiment en directe de totes les dades i veure les actualitzacions cada cop que hi hagi un canvi en el percentatge d'escrutini. Quants diputats aconseguirà cada partit al Congrés? Qui guanyarà les eleccions generals 2023? 

Tot això, ho tindràs disponible tan bon punt comencin a haver-hi dades d'escrutini, cap a les 21 h. També hi trobaràs el resum de les votacions, per conèixer el nombre de vots en blanc, vots nuls i abstencions que hi ha hagut a la teva província. Aquestes dades també les podràs comparar amb les de les darreres eleccions generals 2020 i amb les xifres de les eleccions municipals d'aquest mateix any, perquè puguis tenir una perspectiva de l'evolució política en els darrers mesos.