El meteoròleg de TV3 i candidat d'ERC en les eleccions europees del 9 de juny, Tomàs Molina, ha promès que intentarà "posar TV3 a Eurovisió" i que ja té per a això el "compromís de Sígfrid Gras", el director de la cadena de televisió pública catalana, per fer-ho. "I que hi vagi Coti x Coti!", ha reblat al final del seu primer discurs en l'inici de campanya aquest dijous al vespre en un acte a la plaça de la Plana de Badalona. A més, Molina ha assegurat que té el "compromís" de la presidenta de la corporació catalana de mitjans audiovisuals, Rosa Romà, per "continuar treballant" en l'ús del català a les plataformes digitals.

"Molt bona nit.... Ja ho he fet!". Així ha arrencat Tomàs Molina el seu primer míting de campanya aquest dijous al vespre a la seva ciutat, Badalona. El meteoròleg televisiu s'estrena en política amb aquesta campanya i ha explicat que entre les seves "motivacions per anar a Europa" hi ha "treballar per fer el món més just i adaptat al canvi climàtic". "Intentaré portar el sentit comú català al Parlament Europeu", ha afegit. Com a número 4 de la llista d'Ara Repúbliques (la coalició d'ERC amb Bildu, el BNG i Ara Més) per a les eleccions al Parlament Europeu, Molina ha defensat el seu fitxatge amb els republicans tot destacant el caràcter "europeista", "d'esquerres" i "independentista" de la formació.

Molina ha destacat que entre els seus compromisos hi ha que TV3 sigui a Eurovisió, una competició organitzada per la Unió Europea de Radiodifusió. Aquesta entitat està formada per ens televisius públics d'arreu d'Europa, però no té res a veure amb la Unió Europea. D'altra banda, Molina ha reivindicat l'ús del català a les plataformes televisives recordant que hi ha 10 milions de persones que parlen aquesta llengua. "No som uns mindundis!", ha afirmat. Una de les reclamacions dels republicans és l'oficialitat del català a la UE, un pas ara mateix encallat en la taula de negociacions dels estats membres. En l'àmbit climàtic, Molina ha defensat que la UE ha de tenir un "paper" en la preservació dels pols. Per acabar, el meteoròleg ha apuntat: "Alguna cosa hem de fer amb els megamultimilionaris! Europa ha de participar en la regulació de l'espai".

Inici de la campanya europea a Badalona

ERC ha arrancat la campanya a la ciutat de Molina, Badalona, i preveu tancar-la a Sant Cugat, on viu la cap de llista d'ERC a les europees, Diana Riba. L'acte d'inici de campanya l'han celebrat a la plaça Plana de Badalona, on ha assistit el president d'ERC, Oriol Junqueras, el president del Govern, Pere Aragonès, la cúpula d'ERC i diversos consellers republicans. Riba encapçala la candidatura d'Ara Repúbliques, una coalició amb Bildu, el BNG i Ara Més. El segon i tercer lloc de la llista l'ocupen aquests partits, respectivament, mentre que ERC té el quart i l'ocupa el seu candidat independent Tomàs Molina. Junqueras ha intervingut al final del míting reivindicant que els republicans són capaços de teixir "aliances àmplies" i "obertes" a Brussel·les. "Volem representar un projecte inclusiu i integrador, d'acumulació de forces", ha remarcat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!