Un rampell de Podemos ha obligat a cancel·lar l'únic debat electoral a Múrcia per a les eleccions autonòmiques 2023, retransmès aquest divendres vespre a La7. La trobada ha hagut de ser suspesa a mitjan emissió perquè la cap de llista María Marín s'ha negat a abandonar el plató per compartir temps televisiu amb la seva homòloga de Más Región-Equo, Helena Vidal — tal com havia establert la JEC. Fonts de la televisió han apuntat a "la impossibilitat de donar compliment al mandat de la Junta Electoral Central, que obligava que la candidata de Podemos donés pas a mitjan tercer bloc temàtic a la candidata de Más Región".

🌊 Polèmica per la gegantina taca blanca al Mar Menor que desconcerta els científics
 

🔵 El PP aspira a consolidar Múrcia i evitar la dependència de Vox després de les eleccions autonòmiques
 

L'àrbitre electoral havia establert que "no hi pot haver alhora un representant de Podemos-IU-V-Alianza Verde i un altre de Más Región-Equo, ja que això suposarà que la coalició menys votada del 2019 tindria en el debat a dos representants en tant que els partits més votats tindrien un sol representant". Així, en la resolució s'ordenava que només comparegués un representant de Podemos a la primera part del debat i un de Más Región a la segona. Però Marín s'ha negat a abandonar el plató quan ha arribat el torn de Vidal, de manera que la trobada s'ha cancel·lat.

Concretament, la candidata de Podemos ha afirmat davant les càmeres que no pensava deixar el programa i que estava "encantada de debatre amb Helena Vidal". Ha estat requerida diversos cops pels presentadors, que han interromput el debat per intentar que rectifiqués la seva actitud. Mitja hora després, s'ha decidit suspendre el debat davant de l'obligació del disposat per la Junta Electoral. El coordinador del partit a Múrcia, Javier Sánchez Serna, ha assegurat a Twitter que "és mentida" que Marín s'hagi negat a res. "Estàvem disposats a compartir debat amb tots i totes les candidates. Sense que a ningú se li llevés la meitat del seu temps. En aquesta Regió fa falta la valentia que ha demostrat María Marín", ha defensat. 

El portaveu de Más Región, Alex Hidalgo, ha explicat que no els han deixat participat en el debat electoral i que la seva companya "no ha pogut exposar els minuts que li corresponien amb la resolució de la Junta Electoral". Així, s'ha defensat i ha desmentit que ells hagin "expulsat" la candidata de Podemos. "El cert és que hi ha una resolució judicial que diu que es dividien els blocs en dos. En tot moment s'ha complit la llei, en cap moment hem volgut fer fora ningú. Únicament estàvem exercint el nostre dret", ha conclòs.