Fernando López Miras ho té tot de cara per seguir sent el president de la Regió de Múrcia després que el Partit Popular (PP) s'hagi imposat còmodament a les eleccions autonòmiques d'aquest 28 de maig amb 21 diputats. El fet d'haver pactat amb Vox en les anteriors eleccions autonòmiques no se li ha girat en contra i, de fet, ha passat tot el contrari, sumant cinc regidors més respecte dels anteriors comicis i quedant-se només a dos diputats d'aconseguir la majoria absoluta, marcada en els 23. En canvi, el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), que enguany estrenava a Diego Conesa com a cap de cartell, ha obtingut només 13 diputats, passant de ser el partit polític amb més representació al parlament autonòmic a ser-ne la segona força política després de perdre cinc diputats.

 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques

🗳️ Resultats de les Eleccions Autonòmiques 2023: escrutini en directe

🗳️ Resultats Eleccions Municipals 2023 per municipis: escrutini en directe

 

En tercera posició hi ha Vox, encapçalat per José Ángel Antelo, que ha passat dels 4 regidors que tenia a l'anterior legislatura fins als 9 que tindrà en el període entre 2023 i 2027, sumant més del doble respecte als comicis anteriors. Aquest gran augment es deu en gran part a la davallada de Ciudadanos, que de ser la tercera força política a l'hemicicle ha passat a no tenir representació i amb prou feines sumar un 1,5% dels vots. La caiguda generalitzada de la formació taronja a tot Espanya s'ha vist accentuada a la Regió de Múrcia, on després de votar a favor de Fernando López Miras en la seva investidura, es van aliar amb el PSOE per fer-li una moció de censura. Uns diputats díscols del partit, però, ho van evitar i van mantenir el dirigent popular en el seu càrrec. Ara, el partit ho ha pagat car malgrat els esforços de María José Ríos per evitar-ho. Per la seva banda, Podemos, liderada per Maria Marín, manté els 2 diputats que havia aconseguit l'any 2019.

 

 

Fernando López Miras necessita a Vox per poder governar

Malgrat que el seu objectiu era poder aconseguir la majoria absoluta i governar en solitari, el PP de Fernando López Miras necessitarà tornar a arribar a un acord amb Vox per poder mantenir la presidència de la Regió de Múrcia, que ell mateix ostenta des de l'any 2017 i el Partit Popular des de 1995. Ja va ser necessari el suport de l'extrema dreta fa quatre anys i el tornen a necessitar ara. En l'anterior ocasió també va ser necessari el suport de Ciudadanos, però aquesta vegada només entre ells ja arriben als 30 diputats, una àmplia majoria de dos terços de l'hemicicle.