El 18 de desembre del 1946 va néixer el director de cinema Steven Spielberg a Cincinnati (Ohio) en una família jueva ortodoxa. El seu pare era enginyer elèctric i la seva mare pianista.

La duresa de la vida escolar a Califòrnia, on va rebre atacs antisemites, i les llargues absències del seu pare van marcar per sempre Spielberg, i ho va reflectir en els seus films. Sempre va estar fascinat per la indústria del cinema, des que va veure L'espectacle més gran del món de Cecil B. DeMille el 1952. 

Als 13 anys, Spielberg va guanyar un premi per una pel·lícula de guerra de 40 minuts de durada que portava el títol d'Escape to Nowhere, basada en una batalla a l’est d’Àfrica. El 1963, als 16 anys, va fer una pel·lícula de 140 minuts anomenada Firelight, basada en la història d'un atac d’ovnis, escrita per la seva germana Nancy, que posteriorment l'inspiraria per fer Trobades a la tercera fase, i que tenia un pressupost de 500 dòlars.

Els grans èxits d'Spielberg no comencen fins als anys setanta, amb Tauró i Trobades a la tercera fase, fins que als vuitanta arriben Indiana Jones, ET, l'extraterrestre i Gremlins. Als noranta, el director roda Parc Juràssic i la monumental La llista de Schindler.

Després d'això comença l'etapa d'un cinema més editorial, amb films com Minority Report, Munic, Super 8, War Horse, Lincoln, Bridge of spies (amb la col·laboració dels germans Cohen) i The Post, sobre els demolidors canvis en el periodisme.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat