Tal dia com avui de l’any 2018, fa 5 anys, a Girona, moria Imma Cabeceran Soler, que havia estat pionera del futbol femení a Catalunya i fundadora de l’equip femení del F.C. Barcelona. Imma Cabeceran (Barcelona, 1952) era molt aficionada a la pràctica del futbol, i el 1970, després d’una reunió amb Agustí Montal, president del F.C. Barcelona, va publicar un anunci als mitjans Revista Barcelonista i Tele-Exprés en què convocava noies per a jugar a futbol. Aquella crida va tenir èxit, i es va formar el primer equip femení de la història del club, que jugaria el seu primer partit contra la U.E. Centelles, un altre dels degans del futbol femení català, al Camp Nou. El coliseu blaugrana registraria una assistència de 60.000 espectadors.

L'anunci deia: "El fútbol femenino está abriéndose camino. Y está llegando a Barcelona. Tanto es así, que una simpática señorita acude a nosotros para solicitarnos ayuda en su deseo de completar una plantilla de buenas jugadoras. [...] Tiene el proyecto de organizar un equipo de fútbol femenino dentro de la esfera del CF Barcelona. Para ello, ya dio el primer paso, que fue hablar con el señor Montal, quien ha acogido la idea con simpatía pero advirtiendo que dará el “sí” siempre que el equipo, formado por señoritas que están comprendidas entre los 18 y 25 años, gane todos los partidos. [...] Las posibles aspirantes a jugadoras deben tener en cuenta que el “debut” del equipo será el día de Navidad (de 1970) en el estadio barcelonista”.

Aquell primer equip va estar format, entre altres, per Núria Llansà, Carme Nieto, Lolita Ortiz, Vicenta Pubill, Núria Gómez, Pilar Gasulla, Lluïsa Vilaseca, Aurora Arnau, Anna Jaques, Fina Ros i Glòria Comas. No obstant això, com que encara no tenien el reconeixement oficial del club, van haver de vestir samarreta blanca, pantalons blaus i mitges blaugranes, i l'equip va ser anomenat Selecció Ciutat de Barcelona. Aquell primer combinat femení del club seria entrenat per Antoni Ramallets (Gràcia, 1921 – Vilafranca del Penedès, 2013), mític porter del primer equip masculí del club durant els anys 50. Poc després es produiria l’admissió oficial de l’equip femení a l’estructura del club, i seria anomenat Penya Femenina Barcelona.

Imma Cabeceran sempre va estar, d’una manera o altra, vinculada al món del futbol. Es va casar amb Pau Garcia Castany, jugador professional del primer equip masculí del F.C. Barcelona, del C.A. Osasuna, del Reial Saragossa, del Girona F.C. i del C.E. Banyoles. Imma Cabeceran va morir prematurament amb 65 anys.