Els que creuen que no hi haurà eleccions a Espanya el pròxim 26 de juny tenen un nou motiu per creure-s'ho. El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, va inaugurar aquest dissabte a Sevilla el capítol de les promeses electorals amb el compromís públic que si continua governant el Partit Popular la jornada laboral acabarà a les 18 hores, es reduirà el temps per dinar al migdia, el canvi horari entre estiu i hivern no es tornarà a implementar -la nostra hora serà la del Regne Unit i Portugal- i s'aprovarà un augment del permís de paternitat en deu dies en diversos supòsits. El president que es va definir a si mateix com el més previsible de la democràcia espanyola proposa als ciutadans tot un canvi d'hàbits i de millores en la conciliació familiar, i el més sorprenent és que amb majoria absoluta durant els últims quatre anys cap d'elles no ha estat presentada a les Corts on, òbviament, hauria quedat aprovada amb els seus diputats.

Davant de l'estirada d'orelles de Brussel·les per l'increment del dèficit públic i la impossibilitat que Cristóbal Montoro es tregui de la màniga una nova reducció de l'IRPF com va fer durant l'última campanya electoral, el Partit Popular sembla decidit a entrar al camí de promeses inconcretes però que tenen al darrere grans dosis de pirotècnia per despistar el personal. I no tant perquè la reducció de la jornada electoral no sigui una necessitat per apropar-nos a horaris europeus sinó perquè quan s'ha pogut fer no s'hi ha fet absolutament res. Serveixi com a exemple, la incapacitat per ordenar alguna cosa aparentment tan senzilla com els ponts que es produeixen quan una festa cau en dijous o dimarts. Encara que el PP va iniciar la legislatura amb molta empenta, sobre aquesta qüestió ni una sola iniciativa parlamentària no ha estat presentada al Congrés.

Si la pròxima campanya electoral s'ha de tornar a convertir en una subhasta de mesures impossibles més val que els que tenen al seu abast un acord per a la investidura ens les estalviïn. Serà una sort per a tothom. Potser també per al Partit Popular.