Calia esperar al primer cap de setmana d'agost per saber si es podrien salvar els mobles en aquest estiu insòlit del coronavirus, però tot apunta que no serà així. Les xifres de moviment a l'aeroport del Prat estan al voltant d'un 60% menys de trànsit i tan important com això és que els avions tampoc no estan plens, oscil·len entre el 40% d'ocupació i el 75%, segons la companyia. La imatge de l'aeroport Josep Tarradellas aquest dissabte era tremendament desoladora i impròpia d'un primer d'agost.

A les carreteres catalanes tampoc no hi ha hagut les aglomeracions habituals especialment per a les tres destinacions que concentren més volum de cotxes: la Costa Brava, la Costa Daurada i l'Eix del Llobregat que porta fins a la Cerdanya. Un altre indicador rellevant és que la gran majoria d'hotels de platja tenien aquest dissabte al matí habitacions per poder-les reservar sense gaires problemes per a aquest mateix cap de setmana, una situació realment inusual en temporades anteriors.

Sembla que de bastant poc han servit els milions invertits per l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat en insercions publicitàries a l'estranger —també en les televisions privades espanyoles—, que ha seguit, en general, els criteris d'anys anteriors, quan ja es veia venir que el turisme aquest any seria més local que mai i que tenia poc sentit continuar apostant pel turisme internacional i que els esforços més grans s'havien d'esmerçar en el turisme de proximitat. Tenint en compte que és una de les campanyes més importants cada any, atesa la importància del turisme per a Catalunya, algú se n'hauria de fer responsable.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat