El jutge Pablo Llarena no vol jutjar el president Carles Puigdemont només per malversació i el Tribunal Suprem filtra que la millor opció és retirar l'ordre d'extradició. La dreta espanyola no accepta la decisió de l'Audiència territorial de Schleswig-Holstein i es llança a plantejar la retirada de l'espai Schengen. L'europeisme de saló dels hereus del franquisme és una posa, tothom ho sap. La dreta espanyola mai no ha estat europeista ni constitucionalista. Per tal de ser una cosa i l'altra ha hagut de pervertir ambdues.

Per això, la idea d'una Espanya novament amb fronteres emergeix amb força. Com fa uns mesos es va llançar també contra la pèrfida Alemanya, quan tampoc no va extradir Puigdemont. El jutge Llarena ha estat desautoritzat per la justícia europea. Picat pels seus col·legues alemanys, belgues, suïssos i, en camí, la justícia escocesa. Però amb Llarena cauen polítics i periodistes, superbs intèrprets de la gran mentida del cop d'estat.

Vint-i-quatre hores després que es fes pública la decisió de l'Audiència de Schleswig-Holstein, a Llarena no se li han acabat els problemes. Una demanda impulsada per Querellants per la República suma 3.418 denunciants al Tribunal Suprem per vulneració de drets fonamentals. És molt possible que sigui rebutjada però seguirà el seu camí judicial a Europa on el castell de cartes ja s'està veient que és molt vulnerable.

I els advocats dels presos demanant la seva immediata llibertat. I el carrer, de nou, protagonitzant aquest dissabte una manifestació de força, de solidaritat, de dignitat i d'enteresa. Espanya, temorosa del judici europeu, al seu laberint.