L'empresa catalana Wallbox va tancar el primer trimestre de l'any amb uns ingressos de 28,3 milions d'euros que suposa un augment del 192% amb relació al mateix trimestre del 2021. Ara bé, tot i aquesta bona millora pel que fa als ingressos, l'empresa encara continua registrant pèrdues i en els primers tres mesos de l'any s'han situat en 19,4 milions d'euros negatius, així mateix, l'Ebitda 15,7 milions. Però els ingressos no són l'única dada positiva de la primera part de l'any, ja que Wallbox va aconseguir vendre un total de 51.000 carregadors que suposa un augment del 180% respecte a l'any passat i ha incorporat un total de 104 persones sumant quasi 1.000 a tot el món. 

En aquest context, el CEO i cofundador de Wallbox, Enric Asunción, ha assegurat que "malgrat un context geopolític complicat i les contínues interrupcions de la cadena de subministrament mundial, Wallbox continua tenint un rendiment excepcional i ha superat les expectatives per al primer trimestre de 2022". A més, assegurat que els resultats de l'empresa, tot i les pèrdues "posen de manifest el continu compromís amb l'execució del nostre pla de negoci". Asunción ha prosseguit assegurant que "l'estratègia de proporcionar al món dispositius intel·ligents que ens ajudin a consumir energia d'una manera més intel·ligent està ressonant amb els nostres clients i es reflecteix en els nostres resultats financers. El creixement dels ingressos en el primer trimestre de 2022 va ser del 192% en termes interanuals, i el marge brut del 41,4% va superar fins i tot les nostres pròpies previsions. L'any 2022 complet sembla evolucionar com havíem previst i estem molt satisfets per començar a oferir nous i innovadors productes al mercat”, ha sentenciat.

Pel que fa a la resta de 2022, Wallbox preveu que els ingressos en el segon trimestre de l'any siguin d'entre 35 i 38 milions d'euros, al mateix temps que té l'objectiu de comptabilitzar un marge brut del 40% en aquest període. Per tancar l'any, esperen que les vendes ascendeixin a un valor d'entre 175 i 205 milions d'euros, la qual cosa representa una taxa de creixement anual aproximada d'entre el 145% i el 190%. Aquestes bones perspectives són, en part, gràcies que en aquests primers mesos de l'any Wallbox ja va presentar un nou carregador, el Quasar 2; i noves associacions estratègiques amb Napa Acte Parts, Polaris, City Electric i Best Buy Canada, i va sumar 104 nous empleats.

Nova planta a Barcelona

A més, hem de recordar que el passat mes d'abril, Wallbox va inaugurar la seva segona planta a Catalunya, concretament a la Zona Franca de Barcelona, on es podran fabricar un milió de carregadors anuals quan arribi a la màxima capacitat, que segons els càlculs de l'empresa serà cap al 2025. Segons va explicar aquell dia Asunción, aquesta nova planta serà l'encarregada de subministrar carregadors arreu del món excepte la Xina, on l'empresa ja hi té una fàbrica, els EUA, Canadà i Mèxic, on a finals d'any obrirà la seva quarta fàbrica. 

En la línia de creixement de la companyia, Wallbox ha assegurat en diverses ocasions que volen acabar l'any amb una plantilla d'uns 1.700 treballadors arreu del món. I que pel que fa a la nova planta, quan estigui a màxim rendiment tindrà uns 500 treballadors. Pel que fa als costos, la planta de la Zona Franca va costar un total de 9 milions d'euros per un total d'11.000 metres quadrats de superfície on es fabricarà tota la gamma de productes de l'empresa, inclosos els nous models de càrrega ràpida i ultraràpida.