El TSJC dona la raó definitivament a Gas Natural sobre el cas de l'àvia de Reus que va morir en l'incendi de casa seva el 14 de novembre de 2016. La dona s'il·luminava amb espelmes després que la companyia li hagués tallat la llum per un deute d'uns 246 euros i el Govern de la Generalitat de Catalunya va imposar una multa a la companyia que la justícia va considerar totalment injustificable ja que, aleshores, la Llei contra la Pobresa Energètica encara no existia i va ser, precisament aquest cas, que va impulsar-la.

En una sentència amb data 29 de desembre de 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va anul·lar la multa inicial de 500.0000 euros que el Departament d'Empresa havia imposat a la subministradora per incomplir, al seu punt de vista, la Llei de Pobresa Energètica en executar el tall sense assegurar-se la situació i les possibilitats econòmiques de l'àvia. El Tribunal va sustentar la decisió, que encara no era ferma, en la "manca de desenvolupament i de concreció" de la mateixa llei. Però la Generalitat va voler esgotar totes les vies i va interposar recurs de cassació. 

Ara, Empresa ha perdut també el recurs. Segons fonts del Departament consultades sobre això indiquen al Diari de Tarragona, qui ha publicat la notícia, que el recurs "ha estat inadmès pel TSJC" i especifiquen que, en conseqüència, "la sanció ha quedat definitivament sense efecte". L'escrit amb el qual el Govern al·legava aquest recurs era que l'article 6.4 de la Llei 24/2015 estableix "una obligació legal clara i concisa" quan exigeix a les empreses que han de sol·licitar l'informe als Serveis Socials municipals abans de fer un tall de subministrament. Aquesta obligació, subratlla el Departament, no requereix "cap desenvolupament reglamentari, protocol, acord o conveni", tal com, en canvi, sí ha apreciat el TSJC.

En el dictamen, l'òrgan afirmava que "l'obligació de sol·licitar un informe dels Serveis Socials no té la finalitat d'impedir el tall de subministrament en cas de persones i unitats familiars en situació de ric d'exclusió residencial, sinó la d'evitar-lo mitjançant l'atorgament d'ajudes a les persones i unitats en situació de risc d'exclusió residencial per part de les administracions públiques a garantir el subministrament, o de les companyies que lliurement hagin subscrit els acords o convenis al respecte". L'Agència Catalana del Consum va sancionar l'empresa el 2020 amb 500.000 euros per una infracció considerada "molt greu" per la mort de la Rosa, una veïna de Reus de 81 anys.

En el seu moment, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, va indicar que l'expedient considera una infracció molt greu que es tallés el subministrament de llum, perquè per això es va originar "una alteració social greu, d'alarma i desconfiança" i perquè la persona afectada pertanyia a un col·lectiu, el dels ancians, especialment protegit pel Codi de Consum de Catalunya. Inicialment, Gas Natural va presentar un recurs de reposició contra la multa, però com que el Departament el va rebutjar la companyia va decidir presentar un contenciós al TSJC, que li va donar la raó i, dos anys després, també ha guanyat el recurs.