El president de la Generalitat, Quim Torra; la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño; l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han inaugurat el IX saló Smart City, que se celebra des d'aquest dimarts fins al dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Un esdeveniment on, avui sí, han compartit fotografia la ministra Calviño i el president Torra, a diferència del sopar de Foment del Treball celebrat ahir a l'Hotel Sofia de Barcelona, en què Torra va decidir excusar la seva presència davant la negativa de la Moncloa que el president català tanqués l'acte. En el seu lloc hi va anar el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, qui va instar l'executiu espanyol de Pedro Sánchez a tornar a la declaració de Pedralbes. 

La comitiva inaugural l'han completat els consellers d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón; de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al costat del secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, Francisco Polo.

ada colau quim torra nadia calviño smart city expo - carlota serra

També han assistit la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; la tinenta d'alcalde de Barcelona d'Agenda 2030 i Transició Digital, Laia Bonet; el president de Fira de Barcelona, ​​Pau Relat, i el director general de Fira, Constantí Serrallonga, entre d'altres autoritats.

Un saló que mira a la ciutat del futur

La ruta inaugural del saló ha començat el seu recorregut a l'estand de Seat, on els ha rebut el seu president, Luca de Meo, i ha continuat pels estands d'empreses com Ros Roca i Deloitte. També han passat pels estands de l'Ajuntament de Barcelona; de l'Hospitalet de Llobregat; de la Diputació de Barcelona; de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de Govern i de la Generalitat, entre d'altres.

El saló Smart City Expo World Congress (SMCEWC) reivindica els avenços aconseguits en les ciutats intel·ligents, sota el lema 'Cities made of dreams' (Ciutats fetes de somnis). L'esdeveniment posa de manifest els progressos que s'han aconseguit a l'promoure internacionalment el concepte de ciutats intel·ligents.

El Smart City, organitzat per Fira de Barcelona, ​​compta amb més de 1.000 expositors, 400 ponents i representants de 700 ciutats, i s'ha augmentat un 15% l'espai expositiu.

S'estima que el saló tingui un impacte econòmic de més de 90 milions d'euros al territori, segons un estudi de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB). Entre les 1.010 empreses que participen en l'edició 2019, destaquen Alstom, Amazon, Bosch, Cellnex, Cisco, Deutsche Telekom, FCC Environment, Huawei, Indra, Microsoft, Nokia, Seat i Siemens, entre d'altres.