El sector del taxi encara la propera edició del Mobile World Congress de Barcelona -que se celebrarà a la capital catalana del 26 de febrer a l'1 de març- disposat a oferir el "millor servei" als més de 100.000 participants que s'esperen al gran esdeveniment mundial de la indústria mòbil. El portaveu de l'associació professional Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha declarat que la relació amb Fira de Barcelona actualment "és millor" que altres anys i que el sector afronta el certamen amb "bona voluntat".

Tanmateix, Álvarez ha advertit que no toleraran l'actuació al seu parer "il·legal" de les empreses que operen amb apps de mobilitat com Cabify i ha demanat la col·laboració de les autoritats en aquest sentit. Segons Elite, s'ha negociat amb Fira de Barcelona que tots els vehicles que operen al recinte de Gran Via "aniran identificats de manera clara per facilitar la tasca d'inspecció als agents de l'autoritat". Igualment, l'associació de taxistes afegeix que "en cap punt d'accés o al voltant de la Fira es podran efectuar recollides pretractades, ni per taxis, ni per VTC. Per realitzar aquestes recollides hauran de quedar amb els seus clients a l'exterior de la Fira". Per la seva banda, Cabify vol disposar de la "màxima flota" i concentrar-se a les zones de "més afluència" durant el MWC.

En edicions anteriors del MWC, diversos col·lectius com els taxistes van aprofitar el certamen per fer d'altaveu de les seves reivindicacions, però enguany la situació és diferent. Tanmateix, el portaveu d'Elite ha alertat a les autoritats públiques barcelonines que "ja saben que els taxistes som capaços de rebentar el MWC. Si els taxistes no volem, no hi ha congrés perquè podem col·lapsar la mobilitat a la ciutat". Tot i aquest advertiment en relació a les apps de mobilitat, els taxistes sí que respectaran els taxis privats que tradicionalment funcionen pel MWC i que van identificats amb els logotips de les grans multinacionals que participen al congrés.

Per la seva banda, fonts de Cabify han assenyalat que no tenen previst cap operatiu "especial" de cara al MWC 2018, però sí que s'estan fent "els ajusts necessaris" i s'estan coordinant amb els seus proveïdors de transports "per garantir la màxima disponibilitat de flota i concentrar-se a les zones de més afluència de públic".