El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat aquest divendres serveis mínims del 85% en el transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona per al pròxim dilluns dia 8, amb motiu de la vaga convocada pel Dia Internacional de la Dona. Els serveis mínims s'aplicaran durant tot el dia al metro, a Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies, al TRAM, al bus urbà de Barcelona i als busos metropolitans, interurbans i altres busos urbans.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) explica que en aquesta ocasió s'han incrementat els serveis mínims en considerar el transport públic un servei essencial i per evitar aglomeracions com a mesura per prevenir els contagis de la Covid.

Manifestacions pel Dia de la Dona

El Govern va anunciar aquest dijous que sí que permetrà les manifestacions el Dia de la Dona si respecten les mesures de seguretat, tot i la divisió d'opinions existent sobre si s'han de celebrar en el context marcat per la Covid. 

En aquest sentit, la Delegació del govern espanyol a Madrid va anunciar aquest dijous que prohibirà totes les manifestacions i concentracions previstes pel diumenge 7 i dilluns 8 de març a la Comunitat de Madrid. L'argument que va donar va ser que Madrid continua "essent un dels territoris d'Espanya amb més índex de contagis i de persones hospitalitzades, per sobre de la mitjana nacional".

A Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés, va reivindicar que les dones han de poder "fer sentir la seva veu" i va recordar que cal "compatibilitzar" tots els drets amb les restriccions. Tot i això, el Govern va demanar "maximitzar" la seguretat per evitar aglomeracions. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper,  va insistir que s'haurà de complir les mesures "de forma molt escrupolosa" per garantir "una coexistència clara i necessària" entre el dret a manifestació i el dret a la vida.

La manifestació de Barcelona pel 8 de març tindrà un format estàtic, segons va donar a conèixer el col·lectiu #VagaFeminista, i inclourà vuit trams repartits per Passeig de Gràcia. La concentració s'iniciarà a les 18:30 hores en aquesta via central de Barcelona. A més, a les 21:00 hores inclourà una cassolada.