El president del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, ha assegurat que "quan alguns se situen fora del marc legal no hi pot haver equidistància" respecte el referèndum. "Hem de col·locar-nos tots dins del marc de la llei per buscar punts intermedis", ha etzibat després de recordar que els empresaris marquen distància amb el sobiranisme perquè són gent "sensata i prudent" que busca "ordre i estabilitat". En una entrevista a Antena 3, ha opinat que s'ha arribat a un punt "on no hi ha més remei que dir alguna cosa", perquè és "un tema de tal gravetat que la societat civil ha de manifestar-se."

En aquesta línia, Seoane també considera que la inversió i l'empresari "fugen on la llei, les regles del joc no es compleixen". Alhora ha destacat que "Catalunya es fantàstica per invertir, però si no hi ha ordre, la gent busca alternatives", perquè "quan es donen senyals que no es complirà la llei, es genera una alarma" i "la gent se'n va a invertir a llocs millors".

Un discurs que rebaixa el to en matèria empresarial respecte les seves polèmiques declaracions del passat mes de gener quan va assegurar que "el que està passant a Catalunya és tant disbarat..." fins al punt d'afegir-hi que "els empresaris en fugen com de la pesta".  

Sense "més remei" que recórrer als Mossos

Segons el seu parer, "l'Estat ha de complir la llei" i no és sol un "problema de Govern", sinó que "els partits polítics s'haurien de mobilitzar", així com "totes les institucions de l'Estat" davant la "gravetat" de la situació. Això implica que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no té "més remei" que recórrer als Mossos d'Esquadra per retirar les urnes si es produeix una altra consulta sobre independència com el 9N. Ha advertit que "si la llei no es respecta, el govern de Rajoy seria la riota de la comunitat internacional".

Després de reiterar que "l'Estat ha de fer complir la llei, no té més remei", l'empresari català ha defensat respecte l'absència de Catalunya en Comú a la cimera per referèndum que "tot el que passa" a Catalunya "ja està en clau de possibles eleccions autonòmiques".

Sobre les negociacions del Govern amb el PNB i els canaris per tenir una majoria suficient per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, ha subratllat que "podria haver sentiments de greuges comparatius entre autonomies". "Probablement sí que hi ha hagut mercadeig però no és bo buscar culpables", ha conclòs.