Seat ha mostrat el seu compromís aquest divendres en posar Espanya "sobre rodes elèctriques", tal com ha expressat el president de la companyia, Wayne Griffiths, durant la celebració del 70è aniversari de Seat, en què han assistit el rei i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La companyia automobilística ha reiterat el seu compromís amb "el país, la indústria i la societat espanyola" i per emprendre la recuperació econòmica i la transformació del sector cap a l'electrificació.

"Volem electrificar Seat i Espanya i liderar la recuperació econòmica d'aquest país", ha dit Griffiths. Tot i això, ha reclamat el suport del govern i les institucions per a fer-ho. "No podem fer-ho sols", ha exposat.

El president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, ha fet valdre el potencial del país com a hub de la mobilitat elèctrica a Europa. En aquest sentit, el govern espanyol, Seat, Iberdrola i Volkswagen van anunciar aquest dijous la creació d'una fàbrica de bateries "a prop de Martorell". Diess ha definit aquest projecte com una "oportunitat històrica" per a "transformar la segons indústria automobilística d'Europa".

"Espanya no pot perdre el tren de l'electrificació", ha sentenciat Griffiths. Per la seva banda, Diess ha mostrat el seu compromís amb què la companyia sigui una empresa neutra en emissions l'any 2050. A més, ha explicat que els projectes en què el govern i la companyia treballen per avançar cap a l'electrificació compten amb els fons europeus i Next Generation.

 

Fites de la companyia

Seat va anunciar el 2020 un pla d'inversió de 5.000 milions d'euros fins al 2025 per avançar en la transformació del sector, fet que ha recordat el president de la companyia durant l'acte de celebració del 70è aniversari. També ha fet menció dels nous models híbrids endollables de la companyia i del llançament a finals d'any del primer vehicle 100% elèctric, el Seat el-Born.

Griffiths també ha mostrat esperança en la vacuna i els fons europeus per iniciar la recuperació i avanç cap a l'electrificació que la companyia vol liderar, el que ha definit com un "projecte de país" que ha de permetre "recuperar el pes industrial perdut als últims anys i crear llocs de treball, especialment pels més joves".

En aquest sentit, la companyia creu necessària la col·laboració publicoprivada, alhora que vol crear aliances amb petites i mitjanes empreses a escala nacional per impulsar la transformació del sector automobilístic.

"Fa setanta anys, Seat va posar Espanya sobre rodes. Ara volen posar Espanya sobre rodes elèctriques", han exposat de manera ferma els directius del grup.

Foto principal: El president de Seat, Wayne Griffiths, durant el 70è aniversari de la companyia. / Sergi Alcàzar