Un total de 16,9 milions de persones han volat amb Ryanair aquest mes d’agost. Aquesta xifra es tradueix en un increment del 52% en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons apunta la mateixa companyia. A més, també ha crescut l’ocupació dels avions, que ha passat del 82% al 96%, 14 punts més.  I pel que fa al nombre de vols durant aquest mes d’agost, Ryanair n’ha operat 92.800.

En relació amb les dades acumulades del darrer any, d'agost del 2021 a l'agost del 2022, l'aerolínia ha acollit 148 milions de passatgers, un 236% més. I l’ocupació dels avions ha crescut del 75% d'aleshores al 89% d'agost.

En termes globals, des del mes de març, la xifra de viatgers de Ryanair ha anat creixent. Concretament, durant aquell mes, el trànsit de viatgers es va situar en 11,2 milions de passatgers i des d'aleshores ha anat pujant fins a situar-se als 16,8 milions del juliol i els 16,9 milions de l'agost.

Protestes d’alguns treballadors de l’aerolínia a Espanya

A Espanya, Ryanair i part dels seus tripulants de cabina mantenen una disputa que es tradueix en una vaga cada setmana de dilluns a dijous fins al gener. No obstant això, la protesta d’una part de la plantilla no està causant cap cancel·lació, però sí retards en determinats vols.

Per exemple, aquest dijous la jornada s’ha tancat amb una seixantena de retards entre els aeroports del Prat i de Girona. Concretament, 44 a l'aeroport barceloní (en 18 sortides i 26 arribades) i 12 en el gironí (en quatre sortides i vuit arribades).

Al llarg d'aquest estiu, l'aerolínia ha restat importància a les vagues convocades per USO i Sitcpla. Així, ha remarcat que han tingut poc seguiment i alhora ha subratllat la importància de l’acord amb el sindicat de CCOO, un dels sindicats amb representació a l'empresa.

Lufthansa cancel·la 800 vols a Alemanya

L'aerolínia Lufthansa ha cancel·lat aquest divendres 800 vols als aeroports de Frankfurt i Munic per la vaga de pilots, mesura que afectarà 130.000 passatgers. La vaga es produeix en un moment que acaben les vacances escolars en alguns estats federats i molts alemanys tornen a casa.

Lufthansa, que també preveu alguns retards i cancel·lacions per aquest dissabte i diumenge, considera que la seva oferta als pilots en vaga és "molt bona". Però no han reeixit les negociacions del conveni col·lectiu entre els treballadors i l’empresa. La vaga, doncs, continua.

La reacció a la borsa no s’ha fet esperar. Les accions de Lufthansa, empresa rescatada durant la pandèmia per l'Estat alemany amb l’objectiu d’evitar la seva fallida, han caigut un 3,8%, fins a 5,7 euros.