Repsol ha obtingut la llicència per a la seva comercialitzadora elèctrica, a través de la que articularà la seva presència al sector minorista d'electricitat d'Espanya, una vegada que es culmini l'adquisició dels actius de baixes emissions de Viesgo i la seva comercialitzadora.
Segons consta en els registres de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), Repsol LNG Hòlding està inscrita des del passat 1 d'agost per operar com a comercialitzadora d'electricitat.
Aquesta mateixa societat ja comptava amb la llicència per operar com a comercialitzadora de gas des de finals de l'any 2012. Així, la companyia presidida per Antonio Brufau iniciarà la seva activitat als mercats d'electricitat i gas d'Espanya una vegada compti amb les autoritzacions a la compra dels actius de Viesgo i la seva comercialitzadora, que es preveuen per a l'últim trimestre d'aquest any.
D'aquesta manera, Repsol passa a comptar ja amb la seva comercialitzadora d'electricitat i gas, igual com altres companyies del seu sector que han fet també el salt a aquest mercat a Espanya, com Cepsa o Total.
A finals del mes de juny passat, Repsol va assolir un acord amb els fons Macquarie i Wren House, valorat en 750 milions d'euros, per a l'adquisició d'una capacitat de generació de baixes emissions de 2.350 megawatts (MW) i una cartera de prop de 750.000 clients de Viesgo, amb la qual cosa la petroliera reforçarà la seva posició com a proveïdor multienergia.
Un pas cap a la transició energètica
Amb aquesta operació, Repsol fa un pas fonamental en el compliment del seu 'full de ruta' per a la transició energètica, en operar en un negoci de baixes emissions, amb una posició rendible i de llarg termini, i en línia amb el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic.
L'adquisició, amb la qual la companyia desenvoluparà noves capacitats, representa també la incorporació d'un nou operador al sector del gas i l'electricitat i reforçarà la competència.
La compra de la comercialitzadora de Viesgo permetrà a Repsol augmentar significativament la seva presència al sector minorista de gas i electricitat d'Espanya, amb una quota de mercat superior al 2% i prop de 750.000 clients. Aquests nous clients que incorporarà en l'àrea minorista de gas i electricitat es reparteixen per tota la geografia espanyola, principalment a Cantàbria, Galícia, Andalusia, Astúries, Castella i Lleó i Comunitat de Madrid.
Inversions de 2.500 milions
En el seu nou 'full de ruta', presentat a començaments de juny, la companyia dirigida per Josu Jon Imaz preveu unes inversions de 2.500 milions d'euros entre 2018 i 2020 de destinades al seu creixement en negocis energètics de baixes emissions de CO2 i a la seva consolidació de cara al llarg termini al comerç minorista de gas i electricitat, així com de generació elèctrica.
L'objectiu del grup és assolir 2,5 milions de clients minoristes de gas i electricitat a Espanya a 2025, amb una quota de mercat superior al 5% i una capacitat de generació baixa en emissions d'al voltant de 4.500 MW.