Els preus de l’habitatge s'han incrementat un 5,5% interanual durant el segon trimestre a Catalunya, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Durant el període comprès entre abril i juny el cost dels immobles ha crescut a un ritme més ràpid del que ho feien al primer trimestre, concretament de més de tres dècimes. En comparació també amb el primer trimestre, el preu dels habitatges ha crescut un 2,5% en el segon trimestre del 2016.

Per tipus d’habitatge, els preus dels immobles nous ha augmentat a més ritme que el dels pisos de segona mà en el segon trimestre del 2016. Mentre que els immobles nous s'han incrementat un 10,1% anual i un 3,9% trimestral, els preus de l’habitatge de segona mà han crescut un 5% anual i un 2,3% trimestral en aquest període.

Al conjunt de l’Estat espanyol, la variació anual de l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) en el segon trimestre del 2016 ha disminuït gairebé dos punts i mig i se situa en el 3,9%. Per tipus d'habitatge, la taxa anual dels preus d'habitatge nou és del 8,4%, més de dos punts quant al trimestre anterior, i la variació anual de l'habitatge de segona mà baixa més de tres punts, fins al 3,2%.

La variació trimestral de l'IPV general en el segon trimestre del 2016 és del 1,8%. Per tipus d'habitatge, els preus dels habitatges nous pugen un 3,7% entre el primer i el segon trimestre del 2016. Per la seva banda, els preus de l'habitatge de segona mà augmenten un 1,5% en taxa trimestral.