La patronal Pimec creu que les mesures econòmiques per pimes, autònoms i afectats per ERTO anunciades avui pel Govern "haurien d’haver arribat amb més antelació i que cal una visió més estratègica en el seu atorgament", tal com ha anunciat l'entitat en un comunicat, la qual també "valora l'esforç de la Generalitat".

El president de Pimec, Josep Gonzalez, ha demanat que els ajuts es tramitin amb "coordinació de tots els departaments" i que s’abonin "amb la màxima urgència" sense generar "desigualtats" i destinant "recursos públics en les prioritats". A més, ha reclamat que no s’imposin més obligacions a les empreses pels ajuts, ja que si no es poden convertir en “difícilment accessibles”.

El president de Pimec ha participat en la reunió del Consell de Diàleg Social permanent on el Govern ha anunciat a les patronals i sindicats el paquet d'ajuts pel primer trimestre, que consisteix en 618 milions, i on han participat el de Catalunya, amb l’assistència del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el conseller de Treball i Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Tardança en els ajuts

Pimec ha reconegut que el paquet d'ajuts anunciat pel Govern és la "proposta més ambiciosa que la dels ajuts concedits fins ara". Tot i això, la patronal creu que els ajuts arriben tard, atès que la setmana vinent ja és final de mes i "les empreses han de pagar salaris i factures, mentre que la tramitació d’aquests ajuts no serà efectiva fins d'aquí a uns dies", ha dit l'entitat en un comunicat.

El president de la patronal creu que les actuals ajudes "queden lluny de les seves necessitats per subsistir i haurien de ser superiors" i ha afegit que cada administració ha d'assumir les seves responsabilitats a l'hora de "mantenir viu el nombre més gran d’empreses possibles" i així encarar també la recuperació post-Covid. 

El nou pla d'ajudes preveu un nou pagament pels autònoms de 2.000 euros, tal com es va fer el passat mes de desembre. L'executiu també oferirà 2.000 euros per treballador en ERTO, amb un màxim de 30.000 euros, de les micro i petites empreses (menys de 50 empleats) que es comprometin a mantenir l'ocupació i que facturin menys de 10 milions d'euros l'any. Els afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos rebran 200 euros de complement a la prestació que fa l'estat. A més, es destinaran 25 milions a la formació de treballadors en ERTO.

El Consell de Diàleg Social s’ha emplaçat a treballar la millora de la proposta a les pròximes hores a través de la Comissió de Seguiment del Consell aquesta mateixa tarda.

Foto principal: Josep Gonzalez, president de la patronal Pimec. / ACN