La patronal de la petita i mitjana empresa, Pimec, ha celebrat l'acord entre ERC i Junts per Catalunya per a la formació del Govern de la Generalitat i ha tornat a reclamar que el nou Executiu sigui "fort i estable per superar la crisi de la pandèmia".

Ara bé, la patronal dirigida per Antoni Cañete ha lamentat la situació de bloqueig entre els partits polítics durant aquesta negociació "s’ha allargat massa". Cañete també ha destacat que la prioritat ha de ser centrar-se en la recuperació econòmica del país i en l’elaboració d’uns pressupostos amb sensibilitat empresarial que facin possibles les partides econòmiques necessàries per impulsar mesures i ajuts directes al teixit productiu català.

En aquesta línia, el president de Pimec considera fonamental que el nou Govern “legisli pensant en els petits per fer gran la nostra economia”, i ha reclamat que tingui molt present el paper clau de les pimes i en la reactivació i la recuperació de l’activitat econòmica de Catalunya, pel seu pes a l’hora de crear ocupació i de generar riquesa.

A més, ha tornat a destacar la necessitat que el pròxim executiu continuï accelerant el procés de vacunació de la població per garantir la continuïtat de l’activitat empresarial amb les màximes garanties per a la salut de les persones.

En clau econòmica, la patronal ha tornat a reclamar que el pròxim Govern continuï amb el seu compromís de rescatar les empreses catalanes excloses de les ajudes directes del govern espanyol amb l’ampliació d’aquests a totes les pimes de la cadena de valor afectades per la crisi sanitària. 

Finalment, Antoni Cañete ha reclamat coordinació amb els representats socioeconòmics més representatius per desenvolupar projectes i posar en marxa les mesures necessàries per a la reactivació de l’activitat empresarial.

Hi haurà nou Govern

Després de tres mesos de negociacions, ERC i Junts han anunciat aquest dilluns un preacord per desencallar la investidura de Pere Aragonès, formar el nou Govern de la Generalitat i, de retruc, evitar la celebració d'una repetició electoral.

La notícia ha arribat a primera hora del matí quan els partits han publicat dos comunicats assegurant que es tracta d'un acord estratègic, programàtic i d'estructura de Govern. Fonts de la negociació han explicat que Sànchez i Aragonès es van reunir físicament dissabte i diumenge aprofitant un permís penitenciari del dirigent de Junts per acabar de tancar un acord, que per moments va semblar impossible.

El nou govern, segons han informat les dues formacions, tindrà 14 conselleries sense contar el president. I el repartiment serà equitatiu, és a dir que set conselleries aniran a mans d'ERC i les altres set a mans de Junts, a part la vicepresidència també serà pel partit de Puigdemont.