El parc temàtic Horrorland, situat a Cercs, Berguedà, s'ha vist obligat a tancar les portes a causa de la Covid i per la "manca de facilitats i ajudes per part de les institucions", segons han explicat els organitzadors en un comunicat aquest dijous. Aquest parc del terror va iniciar-se l'any 2018 i va ser considerat durant dos anys consecutius el millor Scream Park d'Europa, amb un total de 12 reconeixements. A banda del tancament de l'establiment, els organitzadors també lamenten l'impacte econòmic i turístic que tindrà la fi del projecte a causa dels visitants que la zona deixarà de rebre.

Horrorland havia invertit a adaptar les instal·lacions a la normativa Covid quan, una setmana abans de començar la temporada, el Procicat va suspendre l'activitat dels parcs temàtics. A banda d'aquesta inversió perduda, també van haver d'assumir el retorn dels diners de les entrades venudes.

Els organitzadors també denuncien la manca d'ajuda i suport per part de l’Agència del Desenvolupament del Berguedà, de qui depèn la gestió del lloguer de les naus i les instal·lacions. La manca d'entesa en les negociacions amb la institució no van facilitar la situació econòmica del parc, segons expliquen els organitzadors, el qual finalment ha tancat les portes.

La importància del parc

Els organitzadors expliquen que al llarg de les dues temporades el parc havia acumulat més de 40.000 visitants, havia generat 170 llocs de treball i tenia un fort impacte econòmic i turístic a la comarca del Berguedà. "És una gran pèrdua per la comarca, perquè Horrorland no només generava negoci a les nostres empreses, sinó que generava turisme internacional de tot arreu. Ha vingut gent de la Xina, de Rússia, de Finlàndia, dels Estats Units...", explica David Moreno, el director d'Horrorland. Aquest parc del terror va ser considerat en les seves dues edicions el millor Scream Park d'Europa

"Per nosaltres ha sigut un procés magnífic, màgic, idíl·lic i lògicament només podem agrair al nostre públic tota la confiança i l'amor que ens han demostrat des del primer moment", ha dit Moreno, en referència a Horrorland durant els anys que ha estat en funcionament. En un futur, Moreno creu que un projecte així pot resultar atractiu, tot i que assegura que no es durà a terme al Berguedà per la "mala gestió" i la manca de suport per part de les administracions.