Que Ada Colau no és sant de la devoció de gran part de l'empresariat barceloní no és cap secret, i més encara després de les queixes per les noves restriccions a la mobilitat a Barcelona. És en aquest context que la patronal Foment del Treball ha organitzat un acte reivindicatiu contra l'alcaldessa de Barcelona, reclamant diàleg i la derogació de les noves normatives en matèria de mobilitat i comerç. Una ofensiva que ha abarcat els discursos de diversos sectors empresarials i les dures paraules del president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, qui ha criticat la política de l'alcaldessa. 

En aquest sentit, Sánchez Llibre s'ha adreçat directament a Colau: "Alcaldessa, prou de fer mal a la ciutat de Barcelona, prou de maltractar els barcelonins. Vostè està ofegant la seva vitalitat amb les seves obsessions sectàries i ideològiques". 

 

Contra la política de mobilitat de Colau

El president de Foment ha assegurat que el pla de mobilitat del consistori afectarà negativament l'economia i posarà en joc més de 50.000 llocs de treball, pel que ha instat a revertir les mesures adoptades fins al moment. "Els empresaris de Foment som els primers que volem promoure els models sostenibles i respectuosos amb el medi ambient", ha asseverat abans de matisar que, per això, es predisposen a negociar amb "diàleg i consens i lamenten profundament" que Colau no els hagi atès.

"No és de rebut que qui predica la participació i el diàleg no vulgui reunir-se amb els principals sectors econòmics i generadors d'ocupació a Barcelona", ha remarcat. Segons Sánchez Llibre, "els canvis en les polítiques de mobilitat requereixen de consens amb els col·lectius afectats", així com "alternatives i infraestructures adequades i compromisos a tres anys vista", condicions que, ha dit, "no s'observen en les mesures de Colau".

"Han estat fetes d'esquena als sectors econòmics, amb nocturnitat, unilateralitat i immediatesa", ha reiterat per acusar-la de prendre decisions "sectàries i ideològiques" i de "maltractar els barcelonins" al "criminalitzar el vehicle privat de forma indiscriminada".

Els hotelers i l'automoció, enfadats

El sector del turisme i el de la mobilitat també han mostrat el seu enuig amb l'alcaldessa. El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, també ha culpat Colau de "no escoltar els sectors implicats amb iniciatives són un contrasentit".

"Tothom diu que volem apostar per un turisme de qualitat però que el taxi o transfer d'un turista de congrés el deixi dues o tres illes més enllà de l'hotel no ho entendrà ningú", ha subratllat. "Si tinguéssim un transport públic com Déu mana es podria arreglar, però no és el cas".

També el president del Gremi del Motor i Fecavem, Jaume Roura, s'ha mostrat molt crític amb la gestió municipal dels comuns, a qui ha retret que "impulsin mesures contra el cotxe i la moto d'una manera indiscriminada i poc respectuosa".

"Ni un dit" per a Nissan

Roura també ha volgut centrar-se en la pèrdua de Nissan, i ha criticat el paper de l'alcaldessa en aquest tema, asseverant que Colau "no ha mogut ni un dit per defensar la permanència de les plantes de Nissan" després de l'anunci de la multinacional japonesa del tancament d'activitat a Catalunya.

"Ens preocupa molt i no només a nosaltres. També a empreses i treballadors. Volem que la mobilitat sigui transversal, participativa, variable i respectuosa", ha conclòs.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat