La patronal de l'oci i el lleure nocturn catalana, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), ha exigit al Govern de la Generalitat "una rectificació urgent en la seva estratègia i un calendari clar de desescalada" per tal d'aportar seguretat jurídica i certeses al sector.

Aquesta reacció de la patronal arriba després que la consellera Meritxell Budó i del secretari general de Salut Pública Marc Ramentol, que han anunciat que l'obertura de bars i restaurants per sopar haurà d'esperar i que les restriccions contra la Covid es mantindran per Setmana Santa. Aquestes declaracions, considera la patronal, fan quedar en no res les declaracions de la mateixa consellera Budó, que va obrir la porta a ampliar els horaris de la restauració i a endarrerir el toc de queda "per donar aire als negocis". 

Alhora, Fecasarm també suposa que el fet d'endarrerir l'obertura de bars i restaurants provoca un efecte dominó i suposa un nou endarreriment per al sector de l'oci nocturn. En definitiva, el secretari general de la patronal, Joaquim Boades, ha assegurat que "aquests reconeixements, canvis de criteri i la gran inseguretat jurídica i incertesa, deixen cada cop més clar que la Generalitat no està fent les coses bé i que cada cop queda menys perquè quedin del tot en evidència els greus errors que han comès les autoritats que les han imposat, tot i que per a molts, malauradament, ja serà massa tard".

A més de reclamar un pla de desescalada de les mesures anticovid, Fecasarm s'ha tornat a mostrar molt molesta amb les restriccions que ha adoptat fins ara el Govern pels sectors de la restauració i l'oci nocturn. De fet, segueixen considerant-les "injustes, desfasades, desproporcionades, arbitràries i ineficaces" i han exigit, un altre cop, que l'Executiu català rectifiqui, ja que "està en joc la supervivència de milers de famílies".

Prova pilot per obrir l'oci nocturn

Després de més d'un any tancats, la patronal ha anunciat també que està preparant una prova pilot per poder obrir els locals del sector amb total seguretat que presentaran a la Generalitat per tal que donin el vistiplau. Segons ha informat Fecasarn en el mateix comunicat, "existeixen fórmules innovadores que fan possible el funcionament de tots tipus de locals interiors amb un 100% de seguretat".

Sobre això, des de la patronal també consideren imprescindible apostar per la innovació en el sector perquè "no es pot apostar tot a la vacunació". De fet, consideren que s'han d'aplicar mesures tecnològiques "pròpies del segle XXI i no mesures restrictives pròpies del segle XIX"