L'Obra Social "La Caixa" ha aprovat destinar 1,1 milions d'euros a projectes repartits en 22 províncies espanyoles que busquen "fomentar la inclusió social de col·lectius vulnerables" a partir de l'accés a un habitatge digne. Segons ha informat l'organisme en un comunicat, la convocatòria d'Habitatges per a la Inclusió Social ha concedit aquest any ajudes a 48 projectes impulsats per entitats que oferiran un total de 816 places residencials temporals.

De tots aquests habitatges, un 75% seran ocupats per persones en procés d'inclusió social, un 17% per persones amb discapacitat i un 8% per persones amb malaltia i els seus familiars. A Catalunya, seran més de 1.000 les persones beneficiades per aquest programa, gràcies a dotze projectes impulsats a les províncies de Barcelona i Lleida valorats en 253.650 euros.

La convocatòria d'Habitatges per a la Inclusió Social forma part del Programa d'Ajuda a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa", que aquest any preveu una inversió global de 18,5 milions d'euros.

Segons el comunicat, els projectes seleccionats s'han escollit en funció de "la implicació de les persones destinatàries en la planificació del seu futur", l'èmfasi en "la transició cap a una vida independent" i "la promoció de la inserció laboral".