Prop de 4.000 persones en situació o risc de vulnerabilitat, que pateixen alguna discapacitat o estan en situació d'atur, es beneficiaran dels ajuts de l'Obra Social La Caixa, que enguany ha concedit a 34 projectes socials a Catalunya amb una aportació econòmica de 872.880 euros,segons ha informat l'entitat aquest dilluns en un comunicat.

La convocatòria d'Inserció Sociolaboral és la quarta en resoldre del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials 2019 que impulsa anualment l'Obra Social La Caixa i que per a tot Espanya preveu aquest any una inversió que ascendeix a prop de 3,5 milions d'euros en 140 projectes socials amb més de 200.000 beneficiaris.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és promoure projectes que aposten per l'orientació, formació i acompanyament d'aquestes persones i a les empreses per tal de crear oportunitats d'inserció laboral que permetin facilitar la inclusió social.

La convocatòria busca una formació per millorar l'ocupabilitat, itineraris personalitzats d'acompanyament a les persones durant el procés d'inserció, promoció de l'autoocupació i de l'emprenedoria i suport a les empreses d'inserció i als centres especials de treball.

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat el compromís de l'entitat "amb tots aquells col·lectius que lluiten per una societat més justa i igualitària, on les persones vulnerables tinguin oportunitats reals d'inserció social".