Élite Taxi Barcelona i Taxi Project han denunciat davant els organismes de Competència a Uber, Cabify i Freenow per pràctiques deslleials i abús de posició dominant, entre altres infraccions, i han demanat que se'ls imposin sancions de fins a 10 milions d'euros.

El sector del taxi barceloní segueix així la seva particular croada contra les empreses de lloguer de vehicles amb conductor (VTC), en aquest cas denunciant-les davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO). De fet, els taxistes denuncien que la CNMC i l'ACCO han passat en els últims anys per alt "la il·legalitat i il·legitimitat de les VTC" i han permès que es multipliquessin els permisos d'activitat en el sector "fins a la seva absoluta liberalització".

tuit elite taxi

Élite Taxi i Taxi Project consideren que les plataformes VTC "busquen excloure del mercat als potencials competidors" amb la finalitat de "poder augmentar a mitjà termini els preus del servei". Argumenten en la seva denúncia que "hi ha indicis de l'existència d'intenció predatòria per part de les tres empreses denunciades", que operen en pèrdues per a expulsar del mercat als seus competidors, en aquest cas el taxi.

Les associacions de taxistes sostenen que aquestes infraccions estan tipificades com a greus i haurien de ser sancionades amb multes de fins a 10 milions d'euros.

Protesta contra les VTC

el passat 20 de maig, el sector del taxi ja es va manifestar a Barcelona per exigir que els vehicles VTC, principalment els d'Uber i Cabify, compleixin la normativa i una aplicació mòbil pública per al sector. Concretament, uns 400 taxistes es van reunir a l'avinguda Maria Cristina per a iniciar una marxa lenta.

La marxa lenta va ser convocada pels sis principals sindicats del sector a Catalunya, Élite Taxi, Stac, ATC, TLU, Anget Taxi i Pak Taxi, i amb l'objectiu d'aconseguir una reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, per exposar les seves exigències.

Un dels portaveus dels taxistes barcelonins, el del sindicat Élite Taxi, Alberto "Tito" Álvarez, va assegurar abans de començar la marxa que la convocatòria servia per a "denunciar una vegada més l'incompliment sistemàtic de les VTC de Cabify" de la normativa actual i el que va descriure com a provocació constant al sector del taxi.

"Cabify s'està rient de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d'Esquadra i de totes les institucions", va denunciar Álvarez. A més, va assegurar que Cabify usa una estratègia "de preus predatoris", alguna cosa que ha dit que acabaran denunciant i ha sostingut que el sector està sent constantment assetjat per multinacionals.